ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатському Великому Березному відкрили інформаційно-туристичний центр

    24 квітня 2024 середа
    27 переглядів
    Закарпаття. У Великоберезнянському будинку культури відкрився інформаційний туристичний центр.

    У п’ятницю, 26 грудня, у Великоберезнянському будинку культури за участі керівництва району та інших відкрився інформаційний туристичний центр.

    За словами Олександра Марченка, заступника начальника головного управління – начальника управління з питань європейської інтеграції та туризму і курортів облдержадміністрації, цей рік, оголошений Указом Президента України Роком туризму і курортів, завершується відкриттям інформаційного-туристичного центру у Великому Березному. Віднедавна такий же центр функціонує і в у замку Сент –Міклош, що в Чинадієві.

    «Завдяки спільним зусиллям області та району Великоберезнянщина стане однією з найкращих туристично-рекреаційних районів», – наголосив Олександр Марченко. Великі надії керівництво району покладає на відкриття КПП «Лубня – Волосате», адже досі на території області нема жодного пункту пропуску на українсько-польському кордоні.

    Щодо перспектив, то Ведикоберезнянщині є чим похвалитися. Чого варті хоча б Ужанський національний природний парк, Стужицький заповідник, безліч археологічних, історичних, архітектурних пам’яток. Відтак, перспективним тут буде, без сумніву, подальший розвиток різних туристичних маршрутів, сільського, зеленого, екологічного туризму тощо.
    На жаль, за словами присутніх, у районі поки що сутужно зі спеціалістами туристичного супроводу (гіди, екскурсоводи, інструктори). Але робота у цьому напрямі уже проводиться. За словами Олександра Марченка, цьогоріч в області підготували близько 84 таких фахівців.
    Інформаційний туристичний центр здебільшого орієнтується на туристів. А згодом, кажуть ті, хто долучився до його відкриття, у Великому Березному буде і культурно-мистецький центр. «Створюємо мережу інформаційних туристичних центрів. Наразі в області таких є 7. Наступний крок – створення консультативних пунктів», – ділиться планами Олександр Марченко.

    Закарпатська Великоберезнянщина поповнилася інформаційно-туристичним центром та новим туроб’єктомТуризму, кажуть, і криза не страшна. У великоберезнянців свій рецепт від світової напасті: вкладайте гроші у свій побут, а потім приймайте туристів, займайтеся сільським туризмом, – радять вони присутнім. Вже сьогодні на Великоберезнянщині є приватні садиби, відомі й за межами області.
    Без сумніву, достойне місце на туристичній мапі країни займе і щойно відкритий в Кострино клуб „Віссон”. Того дня його урочисто відкрили за участі т.в.о. голови Великоберезнянської райдержадміністрації Мирослави Каламуняк. Хазяйка району провела гостям екскурсію туроб’єктом.

    «Це перший у районі туроб’єкт такого рівня. Поки що тут створено 22 робочі місця. Це небагато, проте вони кваліфіковані та високооплачувані, – зауважила Мирослава Михайлівна. – Є чимало об’єктів у районі, але наразі не мають такого високого рівня. Вони трохи дешевші, нижчий рівень, але всі пропонують туризм, чисту екологію. Сподіваюся, наступного року відкриватимемо тут пункт переходу із Польщею, і наші сусіди також відпочиватимуть у нас».

    «Віссон» пропонують не лише зимовий, а цілорічний відпочинок та оздоровлення. Відпочиваючим – професійний сервіс у найкращих європейських традиціях і слов’янська гостинність.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости