ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У 2008 році на Закарпатті споживчі ціни зросли на 15 відсотків

    19 квітня 2024 п'ятниця
    15 переглядів

    За цей же період в середньому по Україні індекс споживчих цін зріс на 22 відсотка.

    За даними Державного комітету статистики у грудні, в порівнянні з попереднім місяцем, в Закарпатській області індекс споживчих цін становив 102,3 відсотка. Загалом же, якщо порівнювати з груднем 2007 року, то цей показник на Закарпатті становив 115,4 відсотка, тоді як по Україні – 122,3 відсотка. За підсумками 2008 року наш край зайняв перше місце в країні за рівнем індексу споживчих цін, тобто вони у нас найнижчі.
    Проведений територіальним відділенням Державної інспекції з контролю за цінами моніторинг свідчить про те, що на Закарпатті нижчі, ніж в середньому в країні, ціни на соціальні продукти харчування. У 2008 році в області були дешевші, ніж в інших регіонах, і паливно-мастильні матеріали.
    Протягом року для стримання зростання цін обласною владою вживалася низка економічно обґрунтованих антиінфляційних методів. Так, підписаний “Меморандум порозуміння” між облдержадміністрацією і виробниками та представниками мережевої торгівлі передбачає збільшення вартості продукції лише за умови економічного обґрунтування таких дій. Одночасно розпорядженням голови облдержадміністрації в області при реалізації основних продуктів харчування встановлено рівень торговельної надбавки в межах 10-15 відсотків до оптової ціни виробника. П’ятьма відсотками обмежено рівень рентабельності підприємств, що випікають хліб та хлібобулочні вироби. обмежено рівень рентабельності виробників продукції.
    Разом з тим, наприкінці року на інфляційні процеси вплинуло також падіння вартості національної валюти. На споживчі ціни в грудні суттєво вплинуло і підвищення ціни на природний газ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору