ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відзначено кращих спортсменів Закарпаття

    19 квітня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Омелян Мателешка нагороджує лауреатів обласних премій в галузі спорту

    У п’ятницю, 9 січня, в Ужгороді відбулося урочисте нагородження лауреатів обласних премій в галузі спорту ім. Василя Федака та ім. Петра Крайняниці, а також кращих фізкультурно-спортивних організацій, товариств, клубів, шкіл, спортсменів та тренерів за 2008 рік.

    Звертаючись до присутніх, т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Омелян Мателешка зазначив, що минулий рік був щедрим для наших спортсменів, які здобували перемоги на Олімпійських іграх, європейських та вітчизняних чемпіонатах. Чимала роль у цьому дитячих спортивних шкіл, клубів та товариств. Для розвитку різних видів спорту, вдосконалення системи підготовки спортивного резерву, збірних команд області та кандидатів до національних збірних у краї діє Програма розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки. Влада, зазначив Омелян Мателешка, і надалі опікуватиме розвиток спорту в області.

    А заступник голови обласної ради Василь Брензович наголосив, аби наші спортсмени й надалі посідали призові місця на престижних змаганнях слід удосконалити підготовку спортивного резерву та спортсменів вищих розрядів.

    Отже, обласні премії в галузі спорту за 2008 рік присуджено:

    імені В. В. Федака:

    Філіпу Олександру Івановичу, старшому тренеру спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації;

    Ромбаю Оттокару Йосиповичу, заслуженому вчителю України;

    Овсяннікову Євгену Михайловичу, начальнику відділу у справах молоді та спорту Мукачівського міськвиконкому.

    імені П. І. Крайняниці:

    Добринській Наталії Володимирівні, чемпіонці XXIX Олімпійських ігор 2008 року, м.Пекін (Китай) з легкої атлетики, заслуженому майстру спорту України;

    Дячуку Василю Васильовичу, чемпіону світу з шахової композиції 2008 року, майстру спорту України міжнародного класу (гросмейстеру);

    Герію Роману Романовичу, чемпіону світу з волейболу серед нечуючих 2008 року, заслуженому майстру спорту України;

    Білосюку Івану Петровичу, бронзовому призеру Кубку Європи з лижних гонок, майстру спорту України.

    Також було відзначено кращих спортсменів та тренерів з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Кращими олімпійцями стали: чемпіон України серед юніорів з фехтування, майстер спорту України Анатолій Герей, призери (ІІ місце) чемпіонату світу та чемпіонату Європи серед студентів, чемпіони України з пляжного волейболу, майстри спорту України Андрій Куцмус та Олексій Клямар, чемпіон України з фрістайлу, член національної олімпійської збірної, майстер спорту України міжнародного класу Станіслав Кравчук, чемпіон України зі сноубордингу, член національної олімпійської збірної, майстер спорту України міжнародного класу Йосип Пеняк, чемпіон України з лижних гонок, член національної олімпійської збірної, майстер спорту України Іван Білосюк, чемпіон України з гірськолижного спорту, член національної олімпійської збірної, майстер спорту України Анастасія Скрябіна, чемпіон України зі сноубордингу, член національної олімпійської збірної, майстер спорту України Аннамарі Чундак, чемпіон України та ІV зимових спортивних ігор молоді з лижних гонок, член національної олімпійської збірної, майстер спорту України Василь Коваль, призер (ІІ місце) чемпіонату України серед дорослих з греко-римської боротьби, майстер спорту України Іван Волос.

    Кращими серед спортсменів з неолімпійських видів спорту визнано: чемпіона світу та чемпіона Європи з пауерліфтингу серед юніорів, майстра спорту України Олександра Лийвоя, чемпіона Європи з волейболу серед спортсменів з вадами слуху та мови, заслуженого майстра спорту України Романа Герія, призера (ІІІ місце) чемпіонату Європи з бодібілдингу, майстра спорту України Бейлу Балога, призера (ІІІ місце) чемпіонату світу з гирьового спорту серед юніорів, переможця Кубка України, майстра спорту України Василя Потокія, чемпіона світу з авіамодельного спорту серед юнаків, майстра спорту України Олександра Покорського.

    Кращими серед тренерів з олімпійських видів спорту цьогоріч стали: старший тренер збірної команди області з фехтування Анатолій Герей, старший тренер збірної команди області з пляжного волейболу Віктор Мартин, старший тренер збірної команди області та України з греко-римської боротьби, заслужений тренер України Іван Кукушкін, старший тренер збірної команди області та України з фрістайлу, заслужений тренер України Анатолій Мазур, старший тренер збірної команди України з гірськолижного спорту, заслужений тренер України Ігор Скрябін, старший тренер збірної команди області зі сноубордингу Йосип Пеняк, старший тренер збірної команди області з лижних гонок Петро Білосюк, тренер збірної команди області зі сноубордингу Марина Чундак, старший тренер збірної команди області з лижних гонок Василь Коваль, тренер збірної команди з фехтування, майстер спорту України Оксана Рапинець.

    З неолімпійських видів спорту відзначено тренера збірної команди області з пауерліфтингу Миколу Красилинця, тренера збірної команди області з гирьового спорту Олександра Марчука, старшого тренера збірної команди області з авіамодельного спорту Віталія Покорського, старшого тренера збірної команди області з мотоспорту Віктора Стегуру, старшого тренера збірної команди області з бодібілдингу Миколу Зубашкова.

    Відбулося нагородження кращих дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів, товариств, підбито результати огляду-конкурсу серед міст та районів області зі спортивної майстерності, вручено значки та посвідчення майстрів спорту України Василю Потокію – з гирьового спорту та Олені Митровцій – з дзюдо.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору