ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття щодоби споживає понад 5 млн. кубічних метрів газу

    28 березня 2024 четвер
    37 переглядів
    В Закарпатті ситуація з газопостачанням є контрольованою

    На сьогодні, 10 січня, в Закарпатській області ситуація із постачанням природного газу є контрольованою і стабільною, суттєвих обмежень поставок не фіксується, – заявив заступник голови облдержадміністрації Віктор Лукеча.

    Область щодоби споживає понад 5 млн. кубічних метрів газу. Загалом же протягом 2008 року було спожито на 1,4 відсотка більше газу, ніж у 2007 році. Це пов’язано з тим, що додатково було газифіковано 24 населених пункти. Специфіка Закарпаття полягає в тому, що у нас 72,3 відсотка газу споживає населення і лише 8,8% – промислові підприємства та 5,9% – підприємства комунальної теплоенергетики. Наприклад, за 8 січня цього року з 5 млн. 363 тис. кубічних метрів газу населення спожило понад 5 млн. м3 .
    Те, що в області нема промислових гігантів, в нинішній складній ситуації суттєвий позитив. Адже, до прикладу, Одеський припортовий завод за добу споживає на 3 млн. м3 газу більше, ніж вся наша область. Тому обмеження споживання природного газу закарпатським промисловим підприємствам майже не вплине на його скорочення в цілому по області, отже, наразі у нас не ставиться питання про відключення природного газу на працюючих підприємствах. Йдеться про раціональне його використання. Облдержадміністрація звернулась до керівників промислових підприємств, бюджетних установ із проханням по можливості продовжити новорічно-різдвяні канікули і перевести підприємства на максимально економний режим теплоспоживання. Не допустивши при цьому аварійних ситуацій на власних тепломережах.
    До слова, станом на 1 січня 2009 року споживачі області, які мають договірні відносини із ВАТ „Закарпатгаз”, розрахувалися в повних обсягах за використаний природний газ. Зокрема населення розрахувалось на 101,9 відсотка, установи місцевого бюджету – на 101, установи обласного бюджету – на 104 відсотки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору