ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбулося обговорення проекту ЗУ „Про місцеві податки і збори”

    25 квітня 2024 четвер
    79 переглядів
    Начальник ДПІ в м. Ужгороді Марія Бадида виступила перед приватними підприємцями

    Днями в малому залі Ужгородської міської ради відбулося громадське обговорення проекту Закону України „Про місцеві податки і збори” за участі керівництва виконкому Ужгородської міської ради, Державної податкової інспекції в м.Ужгороді, представників адміністрації ринків та засобів масової інформації.

    Приводом для зустрічі стало прийняття Верховною Радою проекту Закону України „Про місцеві податки і збори” в першому читанні. Даний законопроект, який передбачає повну реорганізацію місцевих податків і зборів, викликав неабиякий ажіотаж у громадськості. Найбільше присутніх на засіданні представників ринків турбує заміна, згідно із законопроектом, ринкового збору на «ринковий податок».

    Директор ринку „Альбіон” Анатолій Желізняк розповів, що прийняття законопроекту в такому вигляді, яким він є на сьогодні, є неприпустимим, бо обсяги виручки на ринках значно скоротилися, багато підприємців призупиняють свою діяльність. На його думку, ставку податку необхідно диференціювати в залежності від виду реалізованої продукції, а розраховувати не з мінімальної заробітної плати, як це передбачено законопроектом, а як відсоток від неоподатковуваного мінімуму доходів громадян. Також він зазначив, що необхідно надати пільги тим приватним підприємцям, які торгують сільгосппродукцією.

    Начальник ДПІ в м. Ужгороді Марія Бадида виступила перед приватними підприємцями, які зібрались біля будівлі Ужгородської міської ради, запевнила їх, що поки що ринки працюватимуть у звичному режимі, тому приводів для паніки немає.

    Наразі проект Закону України „Про місцеві податки і збори” доопрацьовується для його внесення на розгляд Верховної Ради України у другому читанні. Враховуючи, що встановлена у проекті мінімальна ставка ринкового податку може бути обтяжливою для сезонних ринків, ярмарків, тимчасових торгівельних майданчиків (рядів) та інших суб’єктів торгівлі, за дорученням Уряду опрацьовується питання щодо внесення змін до проекту та суттєвого зниження мінімальної ставки ринкового податку у 8,3 рази (з 0,25 до 0,03 % мінімальної заробітної плати) або до 0,18грн. за кв.м. площі проти 0,43 грн. відповідно до діючого законодавства.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору