ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Балога і Петьовка відмовилися від оренди Мукачівського замку "Паланок"

    28 березня 2024 четвер
    62 переглядів

    Засновники ТзОВ "Високий замок", яке взяло на 46 років в оренду приміщення Мукачіського замку "Паланок", відмовилось від орендної угоди. Таку заяву на адресу міської ради Мукачевого та голови міста Золтана Ленд’єла засновники товариства опублікували у сьогоднішньому числі закарпатської обласної газети "Старий-Замок Паланок".

    209.jpg"З прикрістю мусимо повідомити Вас, що через обставини, які склалися після нашої перемоги у відкритому і прозорому конкурсі на оренду окремих приміщень замку "Паланок" із тим, щоб відрестарувати їх і збудувати туристично-готельний комплекс зі створенням більше 45 робочих місць, мусимо відмовитися від орендних відносин", - йдеться у заяві.

    "Справа в тому, що київські високопосадовці, народні депутати від певних політичних сил, зокрема, нардеп Генадій Москаль, віце-прем’єр Микола Томенко, міністр МВС Юрій Луценко та інші підняли великий галас щодо конкурсу на оренду окремих приміщень замку "Паланок", паплюжать міську владу Мукачевого і нас особисто, завдають великої шкоди інвестиційній привабливості Мукачева, влаштували справжній інформаційний терор. Переслідуючи свої вузькопартійні інтереси й прагнучи нашкодити своїм політичним опонентам, вони не зупиняються перед тим, щоб завдати шкоди загальнодержавним інтересам. Перевірка прокуратурою, ініційована Кабінетом Міністрів України, не знайшла жодних порушень законодавства при проведенні конкурсу і його результати не були оскаржені в судовому порядку.

    Нагнітання політичної ситуації довкола цього проекту унеможливлює нашу подальшу роботу по реконструкції і будівництву в замку Паланок", - сказано в листі.

    У зв’язку з відмовою засновників ТзОВ "Високий замок" орендувати окремі приміщення замку Паланок міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл звернувся з листом до Кабінету міністрів України, народних депутатів Верховної Ради. Він пише, що Мукачівській міській раді доведеться задовольнити заяву "Високого замку" і оголосити новий конкурс.

    "Просимо Вас спільно з бізнесовими структурами, що будуть зацікавлені в реалізації цього проекту, взяти участь у конкурсі на право оренди окремих приміщень замку Паланок. Для нас, мукачівців, замок Паланок надзвичайно дорогий, це наша історична спадщина і дивитись, як він руйнується ми не хочемо. Велике прохання до всіх, кому небайдужа доля цього проекту: якщо не можете допомогти, то хоча б не заважайте нам рятувати історико-архітектурну пам’ятку!", - йдеться у листі мера Мукачевого.


    9 жовтня 2008 року Мукачівської міської ради ухвалили рішення віддати приміщення Мукачівського замку "Паланок" (пам'ятка архітектури ХІV-ХVІІІ століття) у довгострокову оренду Товариству з обмеженою відповідальністю "Високий замок", зареєстрованому в Мукачевому. Згаданому підприємству дісталися приміщення в замку загальною площею 2 300 м. кв. на період з 2010 до 2056 року. Вартість оренди за весь період - 10 млн грн (30 800 грн щомісяця).


    Засновниками ТзОВ "Високий замок" є: Балога Оксана Іванівна (дружина В.Балоги), Петьовка Марина Іллівна (дружина В.Петьовки, двоюрідного брата В.Балоги, екс-мера Мукачева, одного із засновників "Барви"), Токар Мирослава Іванівна (дружина І.Токаря, голови Мукачівської РДА, одного із засновників "Барви").

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору