ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Австрійці очистять Ужгород від сміття? Не віриться!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    24 переглядів
    Австрійська компанія очистить Ужгород від сміття за 4,5 млн євро.

    Австрійська компанія «ASA International» виграла конкурс, оголошений Ужгородським міськвиконкомом, на збір та утилізацію сміття.

    Інвестори готові вкласти у проект 4,5 млн євро.

    У конкурсі взяли участь ще дві фірми, однак перемогу здобула саме «ASA», бо запропонувала найвигідніші для міста умови.

    Компанія «ASA International» працює над збором і утилізацією сміття у восьми країнах Європи, має представництво у Києві. Ужгород стане першим українським містом, де «ASA» розпочне свою діяльність. Компанія готова підписати угоду тривалістю не менше, ніж на 25 років.

    Йдеться про сортування сміття для вторинної переробки та про облаштування сучасного полігону, на якому б захоронювалося сміття згідно з європейськими стандартами, екологічно безпечно. Крім того, при захороненні органічних відходів утворюватиметься біологічний газ (метан), який потім можна буде використовувати для вироблення електроенергії.

    Інвестиційна пропозиція розрахована помісячно на 5 років та становить у загальному понад 4,5 млн євро. З них 1,5-2 млн буде використано на облаштування полігону (на території Баранинської сільради, у с. Барвінок), за 2 млн придбають необхідну техніку, 1 млн євро буде "влито" у фірму-представництво як додаткові кошти для обслуговування полігону. Окупність проекту – близько 6-7 років.

    У проекті буде задіяно 38 працівників (нині над прибиранням міста та захороненням сміття працюють понад 100 осіб).

    Від моменту підписання угоди, яку наразі готують юристи, інвестор потребує 11 місяців для старту. За цей час, зокрема, планується збудувати первинну сортувальну лінію.

    Основний прибуток, на який розраховує інвестор – оплата послуг з вивезення сміття мешканцями. Тариф наразі залишається сталий – 5 грн з людини.


    Сьогодні справно розраховуються за вивезення сміття близько 60% ужгородців. За останні 5 років кількість сміття, яке продукує Ужгород, збільшилася втричі. За 2008 рік захоронено близько 320 тис. куб. м відходів, тоді як у 2004 році – близько 120 тис. куб. м.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору