ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті не вистачає бланків внутрішніх паспортів

    24 квітня 2024 середа
    38 переглядів

    У деяких районах Закарпатської області виникла затримка видачі паспортів.

    Закарпатські освітяни заспокоюють учнів, які досягли 16-річного віку і мають намір взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. По-перше, проблему з браком бланків паспортів обіцяють вирішити до кінця лютого, а по-друге, - задля реєстрації щодо участі в тестуванні достатньо іншого документу, що посвідчує особу, наприклад, свідоцтва про народження.
    Про це йшлося 3 лютого на нараді в Закарпатській ОДА з представниками відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та міських рад, яка проходила під головуванням заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганни Сопкової, методиста Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Івана Любінця.
    Як пояснила Г.Сопкова, відсутність паспорту не мала б стати перепоною для реєстрації учасників. Адже достатньо іншого посвідчення особи. Однак, коли учасник зовнішнього незалежного оцінювання прийде у пункти тестування, то вхід туди обов’язково за паспортом, якщо зареєстрований досяг 16-річного віку.
    Коли ж на момент участі у тестуванні учаснику ще не виповнилося 16-ти, то у нього має бути довідка з навчального закладу, де є його фотографія та печатка закладу.
    На нараді йшлося і про деякі зміни. Наприклад, торік на зовнішнє незалежне тестування було винесено 11 предметів. Цьогоріч вилучено, зокрема, такі дисципліни, як основи правознавства, основи економіки, зарубіжна література. Проте введено тестування з іноземної мови. Ще одна відмінність: якщо учасника тестування не задовольняють результати зовнішнього незалежного тестування або ж він не з’явився на іспит, то перескласти предмети цього року він права не має.
    Цьогоріч в Закарпатській області завершують навчання 12 тисяч 409 учнів одинадцятих класів. 3 березня до 18.00 - останній термін реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання.
    Саме ж незалежне тестування розпочнеться з 5 травня.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору