ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський пенсіонер виростив золотий вус завдовжки 15 метрів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    29 переглядів

    Закарпатський пенсіонер виростив золотий вус завдовжки 15 метрів
    Протягом двох років мукачівець доглядав цілющій кущ, який розквіт на День ангела його доньки.
    Ніжний квітковий аромат чути в коридорі трикімнатної квартири, в якій мешкає Анатолій Канаєв. Вазон-велетень стоїть під вікном у вітальні. Головне стебло, обвившись кілька разів навколо квіткового горшка, тягнеться аж до самісінької стелі. Міцний зелений пагін в’ється по мотузці, яку ґазда прив'язав до карнизу. Дрібними суцвіттями крихітних білосніжних квітів усипана лише найдовша гілка. Бічні пагони, чи не вдвічі тонші, прив’язані до дерев'яних кілочків, пише “Експрес”.
    Два роки тому молоденькі пагони Канаєв висадив в окремі горщики, у пропарений лісовий грунт додав жменю торфу. Поливав лише джерельною водою, за місяць рослини пішли у ріст. На одній, молоді пагони пенсіонер підрізав. Зі стебла та листя робив ліки. А інший кущ не чіпав. Він пустив з десяток пагонів, один з них вимахав аж на 15 метрів.

    “Золотий вус ще називають домашнім женьшенем, та ботанічна назва рослини — каллізія запашна, -- Анатолій Михайлович гортає травник Огаркова. – Він справжній лікар з підвіконня: робить судини еластичними, має протизапальну, протипухлинну та антисептичну дію, допомагає загоєнню ран та опіків. У мене хронічний тромбофлебіт, який дає ускладнення. Маззю із золотого вуса вилікував язву на нозі”.

    Зі свіжого листя і стебел Канаєв віджав сік, змішав його зі свинячим жиром в співвідношенні 1 до 3. Ця мазь лікує трофічні виразки і шкірні захворювання. Для профілактики Канаєв щоранку з’їдає натщесерце пів листка золотого вуса, радить це робити особливо під час епідемії грипу.

    “У домашніх умовах з каллізії готую відвари, настоянки, настої, екстракти, та у жодному разі не збільшуйте рекомендовані дози прийому, -- попереджає. -- Цілющий вік рослини обчислюється колінами на гілках-пагонах. Як тільки їх число перевищить десять, каллізію можна використовувати для лікування. Для настоянки внутрішнього застосування подрібнюю 10 колін, заливаю пів літром спирту або горілки. Щодня струшую баночку по кілька разів, через 2 тижні зілля готове. П'ють його по одній столовій ложці впродовж семи днів. Після 10-денної перерви курс повторюють, Настоянку використовують для очищення організму, лікування остеохондрозу, ударів, післяопераційних спайок, поліпів, фібром, міом і захворювань дихальної системи, зокрема туберкульозу і астми, -- чоловік показує невеличку пляшечку з рідиною коричневого кольору. -- Для лікування хворих суглобів роблю настоянку міцніше -- з 40 колін золотого вуса, якою розтираю ноги 2 рази на день. А водним настоєм -- лікую сина від панкреатиту. Беру листок, завдовжки не меншого 20 см, кладу в скляну банку і заливаю 1 л кип'ятку, добу наполягаю, п'ємо його замість компоту”.

    При гострому бронхіті пенсіонер радить змішати по столовій ложці меду і вершкового масла, із стаканом молока і двома чайними ложками соку золотого вуса. Пити двічі в день до повного одужання. А тепле молоко із столовою ложкою соку золотого вуса розріджує і виводить з організму мокроту. Золотий вус й тиск приводить до норми. Чоловік дістає з холодильнику кілька 25-грамових пляшечок.

    “Це настоянка для моїх сусідок, завдяки їй мої “бабусі” забули про гіпертонію, яка життя не давала роками. Кажуть, що від тих ліків й серце стало краще працювати, магнітні бурі їм не страшні. За ліки грошей не беру. Радію, що можу допомогти людям, а вдячні бабусі за моє здоров'я свічки в церкві ставлять”, -- сміється пенсіонер.


    Закарпатец вылечил язву желудка горным медом

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору