ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Мукачеві за криміналом спостерігають 62 відеокамери

    20 квітня 2024 субота
    65 переглядів

    Сьогодення вимагає сучасного підходу до вирішення питання забезпечення правопорядку. Одним з факторів, що може поліпшити роботу міліції щодо попередження та розкриття злочинів, насамперед крадіжок приватного майна, пограбунків, розбійних нападів, тілесних ушкоджень, є встановлення систем відеоспостереження у місцях можливого скоєння правопорушень.

    Ще влітку 2008 року завдяки конструктивній співпраці міліції з місцевою владою у Мукачеві було встановлено 32 відеокамери, на сьогодні їх уже 62. Спільно з місцевою владою правоохоронці визначили місця встановлення камер відеоспостереження, адже вони дають змогу здійснювати контроль за кримінальною ситуацією та своєчасно реагувати на вчиненні правопорушення і злочинні прояви.
    Торік наприкінці жовтня медики повідомили у міліцію про доставлених у лікарню тяжкотравмованих людей. З’ясувалося: на них скоєно розбійний напад. Один з потерпілих не приходив до тями, а інший не зміг описати прикмети нападників. Це значно ускладнило роботу працівників міліції щодо пошуку зловмисників. Оперативники здійснили низку заходів, зокрема перевірили всіх, хто мав раніше проблеми із Законом. І тут на допомогу прийшли камери відеоспостереження. Завдяки їм вдалося «вирахувати» осіб, котрі йшли позаду потерпілих. Розшуковики відразу впізнали двох неповнолітніх братів і вирішили поговорити з ними. Звісно, спершу обидва гаряче заперечували свою причетність до скоєння злочину. Але, коли почули про відеокамери, стали розповідати про нічний напад. Як з’ясувалося, разом з ними були ще три молодики. За цим фактом порушена кримінальна справа.
    А ось інший мукачівець, виїжджаючи з подвір’я на вантажному автомобілі, зачепив необережно рекламний щит. Представники агентства заявили про це в міліцію. Водій, правда, віднікувався, мовляв: це справа не його рук. Та представлена відеоплівка змусила його зізнатися і відшкодувати завдані збитки.
    Дедалі частіше за допомогою відеозйомки фіксуються правопорушення на дорозі. Прикро, що окремі учасники дорожнього руху, дізнавшись про відсутність на певній ділянці автошляху «даішного» патруля, відразу вдаються до небезпечних маневрів і створюють аварійні ситуації. Кожен водій повинен бути самодисциплінованим, а перспектива потрапити в об’єктив відеокамери стримуватиме багатьох від необдуманих вчинків.
    До речі, після встановлення камер відеоспостереження спокійніше стало у громадських місцях Мукачева, збільшився відсоток розкриття злочинів.
    Євгенія КРАСИЛИНЕЦЬ, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору