ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Жителя Мукачева "кинули" в Інтернеті на 14 тисяч доларів США

    25 квітня 2024 четвер
    24 переглядів

    Останнім часом в Україні та й на Закарпатті зокрема побільшало випадків так званого «інтернетного» шахрайства. Один із них нещодавно зафіксували співробітники управління СБУ в Закарпатській області і в нашому регіоні.

    З'ясувалося, що житель Мукачева переказав на рахунки шахраїв 14 тисяч доларів. Все почалося з того, що на адресу своєї електронної пошти він отримав листа. В ньому йшлося, що чоловік виграв величезну суму грошей у лотерею, яка проводилася серед користувачів мережі Інтернет. Щоб отримати гроші, які фактично «звалилися з неба», людині запропонували сплатити певну суму для здійснення переказу. Після отримання платежу аферисти переконали мукачівця вислати їм ще грошей, начебто для сплати податків, передбачених міжнародним законодавством.
    Як повідомили UA-Reporter.com у прес-службі УСБУ, до того часу, коли чоловік зрозумів, що його ошукали, позбувся 14 тисяч доларів. Коли за справу взялися співробітники Служби, вони з'ясували, що листа чоловік отримував із африканської країни Нігерія.
    Співробітники СБУ переконливо просять з осторогою ставитися до подібних електронних листів, які, зазвичай, приходять від імені представництв або філій відомих у світі компаній чи їхніх керівників. Досить часто в таких листах вказуються справжні реквізити майбутньої жертви: прізвище, ім'я, місце роботи. Навіть якщо лист, на перший погляд, не викликає підозр і в ньому вказані правильні ваші дані, варто насамперед зателефонувати до офіційного представництва компанії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору