ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Проект „NEURON” сприятиме розвитку українсько-румунської партнерської мережі

    28 березня 2024 четвер
    51 переглядів

    Продовжується реалізація міжнародного українсько-румунського Проекту “NEURON" – мережа для інтеграції, координації та моніторингу місцевих стратегій розвитку на прикордонних територіях повіту Марамуреш, Закарпатської та Івано-Франківської областей”, за фінансової підтримки Програми Добросусідства PHARE CBC “Румунія-Україна”.

    Так, протягом 2-3 квітня 2009 року в м.Бая-Маре (повіт Марамуреш, Румунія) відбулася чергова робоча зустріч учасників проекту. Румунські партнери презентували технічне завдання, яке буде надане міжнародним експертам для вивчення стану та можливостей транспортної мережі на прикордонних територіях повіту Марамуреш, Закарпатської та Івано-Франківської областей. За результатами даної робота, яка наприкінці проекту буде представлена бенефіціантам проекту у вигляді аналітичного та математичного аналізу, планується здійснити моніторинг автомобільного, залізничного та авіаційного пасажирського транспорту та можливості розвитку транспортної інфраструктури цільових територій.

    Возможно, формат этой картинки не поддерживается браузером.Закарпатська громадська організація Міжнародна асоціація інституцій регіонального розвитку “МАІРР” приймає активну участь у реалізації заходів проекту, через що визначились нові шляхи співпраці між прикордонними регіонами України та Румунії. Колектив Асоціації „МАІРР” вважає, що одним із пріоритетних напрямків Асоціації на сучасному етапі, є створення необхідних умов для забезпечення активної участі органів влади, самоврядування, громадських організацій, державних установ та бізнес сектору у реалізації програм регіонального та місцевого розвитку, програм прикордонного та міжрегіонального співробітництва через ефективне використання можливостей ENPI (European Neighborhood and Partnership Instrument), програм Північно-Східної Європи (South-East Europe) та Центральної Європи (Central Europe) відповідно до нового програмного циклу Європейського Союзу на період 2007-2013 років.

    Розвиток міжнародної партнерської мережі Україна-Румунія, є одним із напрямків подальшого розвитку Асоціації та виконання завдань, які стоять перед її членами. Партнерські організації „МАІРР”, які активно співпрацюють між собою представлені у прикордонних регіонах Польщі, Словаччини та Угорщини, у Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Чернігівській та Запорізькій областях України.

    Співпраця, яка налагоджена через реалізацію проекту „NEURON” між керівництвом Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку “МАІРР” та Марамурешською повітовою Радою, сприятиме створенню надійної партнерської мережі між Україною та Румунією, що в свою чергу, дає всі підстави для отримання досвіду роботи в сфері транскордонного співробітництва та регіонального розвитку, підготовки висококваліфікованого персоналу з питань розробки програм та проектів місцевого розвитку та розвитку транскордонної співпраці прикордонних регіонів.

    Директор МАІРР Вадим Пилипенко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору