ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відкрили кримінальну справу проти службових осіб обласної станції переливання крові та підприємства "Фармація"

    29 марта 2024 пятница
    30 переглядів

    Прокуратура Закарпаття порушила кримінальну справу проти службових осіб обласної станції переливання крові та підприємства "Фармація". Станція переливання крові купила у центрального аптечного складу 793 кг спирту, заплативши за нього майже 35 тис.грн., а спирт не отримала

    Днями прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом розтрати майна відносно службових осіб ЗОСПК та КП ЦАС ЗОВО „Фармація”, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

    Контрольно-ревізійне управління в Закарпатській області надало інформацію обласній прокуратурі про виявлення недостачі товарно-матеріальних цінностей, зданих на матеріальне зберігання КП Центральний аптечний склад.

    Перевіряючи цю інформацію прокурори виявили, що у квітні минулого року Закарпатською станцією переливання крові (ЗОСПК) та комунальним підприємством Центральний аптечний склад Закарпатського обласного виробничого об’єднання „Фармація” (КП ЦАС) було укладено договір поставки, відповідно до якого КП ЦАС повинне було здійснити поставку та передачу у власність ЗОСПК спирту етилового ректифікованого медичного (спирт етиловий) на загальну суму майже 35 тис.грн.

    КП Центральний аптечний склад, відпустив станції переливання крові спирт етиловий 96,6% в кількості 793 кг, за який наступного дня було проведено оплату - майже 35 тис.грн.. Спирт етиловий був оприбуткований по регістрах бухгалтерського обліку ЗОСПК, однак фактична його передача не проводилась.

    Відповідно до договору укладеного станцією переливання крові з КП Центральний аптечний склад, вказаний спирт був переданий на відповідальне зберігання останньому. Але коли інвентаризаційна комісія провела перевірку на КП Центральни аптечний склад – виявила нестачу спирту етилового якраз на суму 35 тис.грн.

    До того ж, відповідно до інвентаризаційних відомостей центрального аптечного складу, спирт етиловий у кількості 793 кг на зберіганні не знаходився. Окрім того, будь-які документи про облік зазначеного спирту у КП ЦАС були відсутні.

    Перевіривши рух коштів по рахунку КП ЦАС ЗОВО „Фармація”, прокурори з”ясували, що вказане підприємство отримало від ЗОСПК 34971,3 грн., які в цей же день були перераховані іншим підприємствам та організаціям.

    Таким чином, посадові особи ЗОСПК, зловживаючи своїм посадовим становищем, провели оплату по безтоварній накладній, а посадові особи КП ЦАС, отримали у своє відання майно ЗОСПК - кошти в сумі 34971,3 грн. та протизаконно витратили його на власні цілі, повідомили UA-Reporter.com в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору