ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна, Росія, Словаччина й Австрія планують побудувати спільну колію

    18 квітня 2024 четвер
    63 переглядів

    Представники залізниць цих чотирьох країн наприкінці травня під час спільної міжнародної конференції в російському Сочі планують підписати угоду, за якою буде створене спільне підприємство з проекту будівництва широкої залізничної колії.

    Маршрут залiзничного транспортного коридору планують прокласти через Москву-Київ-Ужгород-Братиславу до Вiдня.

    Як повідомив журналістам генеральний директор «Укрзалізниці» Михайло Костюк, відповідних домовленостей досягли в середу в Києві між залізницями цих країн. За його словами, ухвалено рішення про функціонування постійно діючої робочої групи з даного проекту.

    «Підприємство фактично сформовано, тепер стоїть питання про те, що учасники в рівних частках роблять внески до його статутного фонду. Є своя процедура, підприємство займатиметься проектом, надалі – пошуком інвесторів, а робоча група займатиметься напрацюванням обсягів вантажів», – відзначив Костюк.

    Майбутнiй транспортний коридор не буде зосереджений лише на вантажних перевезеннях. «Є сенс розвивати в цьому напрямi й комбiнованi перевезення, зокрема й пасажирськi», – сказав гендиректор «Укрзалiзницi».

    Стандарт європейської залізничної колії вужчий – 1435 міліметрів, на відміну від прийнятих у країнах СНД 1520. Через необхідність перевстановлення вагонів з однієї на інший тип колії вагони затримуються на кордонах.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору