ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Заяви про екологічні наслідки діяльності ЗАТ “Виробничо – комерційна фірма “Варто”

    20 квітня 2024 субота
    29 переглядів

    ЗАТ “Виробничо – комерційна фірма “Варто” планується реконструкція птахофабрики вирощування курчат – бройлерів річною кількістю 950 тис. голів в с. Концево Ужгородського району Закарпатської області. Бригади №1, №2, №3, №4”

    Проект “ЗАТ ВКФ “Варто” Реконструкція птахофабрики вирощування курчат – бройлерів річною кількістю 950 тис. голів в с. Концево Ужгородського району Закарпатської області. Бригади №1, №2, №3, №4” розроблений УкрНДІагропроект м.Київ. Оцінка впливів на навколишнє середовище (ОВНС ) проекту “Реконструкція птахофабрики вирощування курчат – бройлерів. Ужгородська філія ЗАТ ВКФ “Варто” підготовлена ПВПП “Екоміленіум”.


    Стаціонарними джерелами викидів забруднюючих речовин є: труба котельні адміністративного корпусу, труба котельні санпропускника, труби вентиляції пташників (викиди від теплогенераторів та життєдіяльності птиці ). Розрахунок забруднюючих речовин по питомих викидах виконаний згідно “Збірника показників емісії (питомих викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря різними виробництвами” Том ІІІ. Перевищень концентрацій ГДВ забруднюючих речовин не встановлено. Розсіювання викидів шкідливих речовин відбувається в межах санітарно-захисної зони. Максимальні викиди: азоту діоксиду - 1 ГДК на відстані 100 м від джерела забруднення повітря при швидкості вітру 0,5 м/с. Парниковий газ - метан -0,554 ГДК на відстані 100 м при швидкості вітру 0,5 м/с, метил меркаптан - 0.364 ГДК на відстані 100 м при швидкості вітру 0,63 м/с.


    Після закінчення циклу вирощування курчат-бройлерів і вивозу їх на забій та переробку із пташників послід з підстилкою автотранспортом вивозиться на існуючий майданчик в послідосховище с.Концево. Розрахункова кількість утворення посліду з урахуванням усушки 296,5 т/рік, вихід посліду з урахуванням підстилки складає 516,5 т/рік. Максимальний об’єм сховища визначено з урахуванням підстилки за шестимісячний період і складає 258 тонн. Для збору трупів курчат виділяють та закріпляють спеціальний транспорт. Тимчасове зберігання виробничих відходів передбачається в закритих металевих контейнерах на майданчику для сміття і вивозяться до ДП Коломийський ветсанутильзавод (утилізація відходів тваринного походження).


    Виробничі стоки від миття приміщень пташників системою лотків відводяться в рідинозбірники, потім спецавтотранспортом вивозяться на існуюче послідосховище. Стоки використовуються для зволоження підстилкового посліду при виготовленні компосту. Вивантаження стоків передбачено машинами для внесення рідких органічних добрив типу МП вантажопідйомністю від 4 до 16 тонн або РЖУ – 3,6.


    Побутові стоки від сантехнічних приладів санпропускника на 10 осіб відводяться самопливом в каналізаційною мережею на станцію по очищенню стічних вод. Затримані зважені речовини та збитковий активний мул регулярно (2 рази на рік) відкачуються та вивозяться спецавтотранспортом на послідосховище. Після механічно – біологічної очистки стоки поступають на поля підземної фільтрації .


    Для забезпечення нормальних санітарно – гігієнічних умов і мікроклімату на фермі передбачаються заходи з благоустрою та озеленення, а саме: застосовуються газостійкі породи кущів: жовта акація, бузок звичайний – групами та жива огорожа. При виході з санпропускників влаштовуються майданчики відпочинку для працюючих, облаштовуються квітники з посадкою однорічних квітів та встановлюються лави. На вільній від забудови і проїздів території влаштовуються газони багаторічних трав.


    ЗАТ “Виробничо – комерційна фірма “Варто” бере на себе зобов’язання на всіх етапах будівництва та експлуатації птахофабрики вирощування курчат – бройлерів виконувати проектні рішення відповідно до норм і правил охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору