ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті працюють 1883 об’єкти роздрібної торгівлі

    16 квітня 2024 вівторок
    59 переглядів

    У Закарпатській області продовжує зростати мережа автозаправних станцій, на початок року на території області функціонувала 221 АЗС.

    Як повідомила UA-Reporter.com начальник відділу статистики торгівлі та ЗЕД Закарпатського облстатуправління Тетяна Тихомирова, на початок 2009 р. торгова мережа області, яка належить юридичним особам, налічувала 1883 об'єктів роздрібної торгівлі (магазинів, кіосків, палаток) та 613 об'єктів, що відносяться до ресторанного господарства (ресторани, кафе, бари, їдальні). Надалі залишається тенденція до зменшення торгової мережі, яка належить підприємствам - юридичним особам.

    У спеціалізації магазинів відбуваються постійні зміни, які в основному формуються під впливом споживчого попиту. За спеціалізацією торгової мережі, в області переважають продовольчі магазини - 57,7% (діючих на кінець 2008 p.), непродовольчі становили 42,3%.

    Серед спеціалізованих непродовольчих магазинів понад половину складають аптеку та аптечні пункти, на початок року торгова мережа аптечних закладів нараховувала 324 аптеки і аптечні пункти та 57 аптечних кіосків. Продовжує зростати мережа автозаправних станцій, на початок року на території області функціонувала 221 АЗС.

    На початок року в області діяло 16 супермаркетів та 4 гіпермаркети. Надалі продовжує розвиватися мережа непродовольчих спеціалізованих магазинів по продажу електропобутової техніки, автомобілів та будівельних матеріалів. Відкриття на території області сучасних та потужних супермаркетів та великих спеціалізованих магазинів сприяє збільшенню товарообороту області, задоволенню потреб кожної категорії покупців.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору