ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мешканець Закарпаття вивозив дитину за кордон за чужим свідоцтвом про народження

    16 квітня 2024 вівторок
    64 переглядів

    Сумніви у прикордонників викликали документи на дитину, які пред’явили на паспортний контроль громадяни України під час виїзду за межі України в пункті пропуску «Рижівка», що в Білопільському районі Сумської області.

    Двоє закарпатців вивозили дитину за кордон за чужим свідоцтвом про народженняДокументи у дорослих, громадян України, сумніву не викликали. На дитину було відсутнє доручення від батьків для виїзду за кордон.

    Під час вивчення документів з’ясувалося, що пред’явлене на паспортний контроль свідоцтво про народження належить дівчинці 2001 року народження, а в пункті пропуску знаходився … хлопчик. Хоча всі троє намагались доказати правоохоронцям, що перед ними - дівчинка. Але згодом чоловік, 22-річний мешканець Закарпатської області, та його співмешканка, 21-річна жителька Вінницької області, пояснили, що разом з племінником чоловіка вони їхали в прикордонне російське село Тьоткіно до знайомих жінки. Свідоцтво ж про народження дитини належить племінниці чоловіка.

    У зв’язку з тим, що в діях громадян України, можливо, містяться ознаки злочину, передбачених ст. 149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» та ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем, або їх пошкодженням», відповідно до вимог статті 97 КПК України інформацію було направлено до УМВС в області. Сумським прикордонним загоном проводяться перевірочні заходи щодо наявності в їх діях ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

    Хлопчика, якому з його слів близько 8 років, поміщено в притулок для неповнолітніх, а дорослі дають пояснення правоохоронцям, повідомив UA-Reporter.com працівник прес-служби Сумського прикордонного загону Олександр Шишка.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору