ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Європейська спільнота має знати більше про Карпати

    25 квітня 2024 четвер
    62 переглядів

    Українська національна рада "Карпатського Єврорегіону" закликає Тимошенко посилити транскордонну співпрацю з Європейським Союзом.

    29 квітня в Івано-Франківську відбулося четверте засідання Національної ради Карпатського Єврорегіону за участі делегацій зі Львова, Закарпаття та Чернівців. Результатом засідання стало прийняття структурних документів та Звернення до українського уряду щодо підписання Угоди з ЄС з метою посилення транскордонного співробітництва. Без такого офіційного документа, переконані учасники чотирьох делегацій, Національна рада Карпатського Єврорегіону не зможе зробити суттєвих і реальних кроків.

    Європейська спільнота має знати більше про Карпати. На цьому наголосив голова Івано-Франківської обласної ради, керівник Української Національної ради Карпатського Єврорегіону Ігор Олійник. Він зазначив, що Національна рада Карпатського Єврорегіону ставить собі за мету відновити свою дієвість та значимість у вирішенні найголовніших природоохоронних та екологічних проблем та привернути до них увагу влади і громадськості. Головним питанням для Національного представництва України, підсумував керівник ради, залишається "зробити все можливе, аби європейська спільнота почула про нас і більше дізналася про наші проблеми". На думку науковців, учасники Карпатського Єврорегіону мають подбати про створення єдиної комп’ютерної системи екологічної безпеки, про автономну систему оповіщення та про єдину ліцензійну лабораторію. Не менш важливо, стверджують учасники Національного представництва, є збільшення територій Національного парку та посилення роботи для реалізації угод прикордонного співробітництва, які відкривають фінансові можливості для вирішення екологічних і природоохоронних проблем. Також прозвучала пропозиція щодо законодавчого врегулювання несанкціонованого відбору гравію на річках, особливо у західних областях України.

    На думку губернатора Прикарпаття Миколи Палійчука, нині є нагальна потреба скоординувати роботу для розвитку туризму, охорони довкілля та готовність регіонів до надзвичайних ситуацій. Не менш важливо, переконаний Палійчук, навчитися вести перемовини з країнами ЄС щодо вирішення спільних проблем та розвитку євроатлантичної інтеграції.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору