ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті грабіжник маскувався під електрика

    29 березня 2024 п'ятниця
    31 переглядів

    Шахраїв нині не бракує. Одні, представляючись працівниками соціальних служб чи продавцями різного товару, морочать голови літнім людям і викрадають їхні заощадження, інші намагаються зняти причину (порчу).

    210.JPGА останнім часом почастішали випадки, коли в помешкання громадян проникають злочинці під виглядом контролерів газового господарства, електромереж тощо. Так було, зокрема, і в Берегові. В обідню пору у вхідні двері квартири 74-річної берегівчанки хтось подзвонив. Жінка заглянула у дверне вічко: на порозі стояв чоловік у кепці і темних окулярах.

    -- Я контролер з електромережі, -- діловито представився незнайомець.

    Не підозрюючи нічого лихого, жінка відчинила. "Електрик" з папкою під пахвою увійшов у помешкання. Попросив присісти, нібито для заповнювання якихось документів. «Гість» писав лівою рукою, але пані Розалія тоді цьому значення не надала. Незнайомець щось випитував стареньку про електрообладнання, та раптом ударив її кулаком в обличчя. Бідолашна, мов підкошена, упала на підлогу. Зухвалець дістав з кишені клейку стрічку, яким замотав своїй жертві ноги й руки. А далі став вимагати золоті прикраси та гроші. Спантеличена жінка тільки важко дихала і не могла видавити з себе жодного слова. Тому нападник не чекав, а сам кинувся на пошуки. Поперекидав меблі, одяг, але натрапив тільки на незначну суму у гривнях. Це викликало явне розчарування, і пошуки продовжилися. Зловмисник так захопився, що й забув про бабусю. Та ж, прийшовши до тями, зчинила такий лемент, що "електрик" розгубився. Вирішив за краще від гріха подалі ретируватися, адже на крики могли прибігти сусіди. Так і сталося, але невідомець уже покинув квартиру.

    Повідомлення про цю надзвичайну подію надійшло у міліцію. Діяти потрібно було негайно. Начальник Берегівського райвідділу ГУМВС Ладислав Бобич дав вказівку залучити на відпрацювання вказаного мікрорайону міста ледь не весь особовий склад. І вже невдовзі працівники оперативних служб та дільничні інспектори міліції блокували вулиці неподалік бабусиного помешкання. Псевдо-електрик, загнаний у глухий кут, спробував, було, втекти. Зауваживши це, один з міліціонерів, помчав за ним. Дільничний інспектор Михайло Ізай знаходився в одній з багатоповерхівок, коли побачив, як його колега переслідує зловмисника. Той звернув за гаражі і побіг до багатоповерхівки. 25-річний "шериф" сміливо кинувся напереріз. Втікач заскочив у під'їзд і східцями став підніматися нагору. Зустрівшись на четвертому поверсі з чоловіком у міліцейські формі, який рухався назустріч, зухвалець на мить зупинився, а потім рвонув униз. При цьому викинув щось з рук. Але далеко забігти не зумів, бо вже за хвильку опинився в руках Михайла Ізая. Але так просто здаватися зловмисник не хотів, чинив шалений опір, намагався навіть побити міліціонера. Невдовзі на допомогу підоспіли колеги-правоохоронці, скрутили зловмисника і доставили у приміщення районної міліції. А на східцях виявили… чорну перуку. У помешканні Розалії експерт-криміналіст Юрій Безик та оперативники на чолі з начальником карного розшуку Петром Дрозденком згодом вилучили речі "електрика"-розбійника: пару гумових рукавичок, перочиний ніж, чорну канцелярську папку та кепку. Згодом встановили особу грабіжника. Ним виявився 44-річний житель села Циганівці Ужгородського району. Чоловік раніше уже притягався до криміналу. Цього разу вирішив добряче замаскуватися, щоб приховати сліди злодіянь. Та не вийшло...

    Міліція нагадує: щоб запобігти подібним прикрощам, громадянам варто бути більш обережними.

    Михайло ПИСКАЧ, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору