ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді поговорять про Україну в сучасному вимірі транскордонного співробітництва

    24 квітня 2024 середа
    53 переглядів

    21-22 травня Інститут Політичної Освіти, Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та Комітет Верховної Ради України з питань європейської інтеграції спільно з Фондом Едуардо Фрея (Нідерланди) за підтримки Європейської Асоціації транскордонного співробітництва (ЄС) проводять у м. Ужгороді міжнародну конференцію „Україна у сучасному вимірі транскордонного співробітництва. Нові можливості для регіонів”.

    Інститут Політичної Освіти, Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та Комітет Верховної Ради України з питань європейської інтеграції спільно з Фондом Едуардо Фрея (Нідерланди) за підтримки Європейської Асоціації транскордонного співробітництва (ЄС) 21-22 травня 2009 року проводять у м. Ужгороді міжнародну конференцію „Україна у сучасному вимірі транскордонного співробітництва. Нові можливості для регіонів”.

    Метою конференції є обговорення сучасного стану та перспектив розвитку транскордонного співробітництва на східному кордоні Європейського Союзу. Серед тем конференції пропонується обговорити питання участі Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини, Молдови та України у транскордонному співробітництві, питання екосистем прикордонних територій, малого прикордонного руху, стану законодавчого та нормативного забезпечення транскордонного співробітництва тощо.

    Учасники конференції розглянуть практичні та теоретичні аспекти реалізації Закону України «Про транскордонне співробітництво», Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2007-2010 роки, Європейської рамкової конвенції про транскордонне співробітництво між територіальними громадами або владами та два Протоколи до неї, ратифіковані Верховною Радою України, а також Концепцію державної регіональної політики в Україні 2008 року, схваленої на засіданні Кабінету Міністрів України 2 липня 2008 року (протокол № 32) у контексті аспектів конференції.

    До участі у конференції запрошуються представники Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Секретаріату Президента України, представники Асоціацій транскордонного співробітництва та прикордонних з Україною регіонів Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Молдови, а також представники Одеської, Вінницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Львівської та Волинської областей:

    - міські та селищні голови;
    - депутати місцевих рад;
    - керівники громадських організацій, що здійснюють діяльність у сфері транскордонного співробітництва.

    Витрати, пов’язані з проїздом, харчуванням та проживанням учасників конференції покриваються організаторами. Робочі мови конференції: українська та англійська.

    Для участі у конференції необхідно надіслати заповнену реєстраційну форму на електронну адресу [email protected] або по факсу: (044) 278-55-16, 278-55-43 до 13 травня 2009р.

    УВАГА!!! Кількість учасників конференції обмежена, тому до розгляду оргкомітетом заявки прийматимуться в порядку надходження!

    З питань отримання додаткової інформації звертайтеся до Інституту Політичної Освіти за телефонами +38-044-278-55-16, +38-044-278-55-43, 8-097-284-61-83 (Оксана Однорал), 8-067-447-88-27 (Тетяна Валькова) або за електронною адресою: [email protected]

    Інститут Політичної Освіти

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору