ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відбудеться IV відкритий фестиваль сучасної та народної пісні "Веселка над Тисою"

    28 березня 2024 четвер
    55 переглядів

    В Ужгородському прес-клубі реформ відбулася прес-конференція організаторів IV відкритого фестивалю сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою», що відбудеться у м. Хуст на майдані Незалежності 7-10 травня.

    Директор фестивалю Іван Пилипець розповів, що фестиваль дає можливість молодим співакам з усієї України реалізовувати себе у творчості. На жаль, цього року масштабний традиційний фест також став жертвою кризи, оскільки залишився без спонсорів. Найнеобхідніші кошти для його проведення надала Хустська районна адміністрація.
    «Ми проводимо фестиваль саме у час цвітіння вузьколистого нарцису на Хустщині, щоб показати учасникам одну з найкрасивіших родзинок нашого краю, а також щоб активізувати туристів», — каже Іван Пилипець.
    Учасниками 4-денного пісенного фестивалю стануть близько 70 співаків з різних куточків України та навіть з Грузії. Вік співаків — від 5 до 22 років.
    Володар гран-прі минулорічного фестивалю «Веселка над Тисою» Олександр Фадєєв з Донецька засвідчив, що хустське змагання співаків має імідж чесного конкурсу. «Досить впливові люди не раз намагалися вплинути на результати, але ми не допускаємо цього за жодних умов», — зауважив І. Пилипець. Як гість Закарпаття, Олександр Фадєєв відзначив, що гостей з інших регіонів вражає саме місце фестивалю та краса Карпат.
    Переможець фестивалю отримає головний трофей — статуетку «Золотий нарцис», викувану хустським умільцем.
    До складу журі увійдуть народні та заслужені артисти України, діячі мистецтв України, знавці та майстри естрадного і народного мистецтва. Серед членів журі, наприклад, — народний артист України Петро Матій. Визначати переможців будуть закритим голосуванням, щоб не впливати на юних виконавців оцінками. Оцінювати виконавців журі будуть за такими критеріями: володіння голосом, художнє розкриття змісту, акторська та виконавська майстерність, сценічна культура, якість фонограм. Категорично забороняється використовувати фонограми (-1) з про дубльованим вокальним унісоном.
    Фестиваль має на меті популяризацію і розвиток українського естрадного та народного вокального мистецтва, виявлення та підтримку талановитих молодих виконавців, збагачення культурних надбань і традицій через музичну творчість.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору