ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті процедура оцінювання знань забезпечена на задовільному рівні

    23 квітня 2024 вівторок
    45 переглядів
    Про типові проблеми, що виникли під час ЗНО на Закарпатті

    6 травня відбулось тестування з історії України. 30 % пунктів тестування області були під пильною увагою спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА. Загалом на переважній більшості пунктів тестування процедура оцінювання була забезпечена на задовільному рівні.

    Тестування розпочалося одночасно у всіх пунктах тестування об 11-ій ранку із невеликою затримкою. На виконання тесту учасникам було відведено 150 хвилин. Недопуск учасників до пунктів тестування не спостерігався. Практично не змінились з 2008 року умови проведення тестування і це позитивно відобразилось на організації тестування.


    Серед не доопрацювань відповідальних та персоналу пунктів тестування зафіксовано наступні:


    - Відсутність вказівників до аудиторій та туалетів. Аудиторії додатково нумеруються під час ЗНО, а учні за пів години до тестування дізнаються в якій аудиторії та з яким інструктором вони виконуватимуть завдання. В пункті тестування (Свалявська ЗОШ №1) спостерігалась хаотичне блукання учасників тестування коридорами. А в Перечинській ЗОШ вказівники до аудиторій та туалету лежали на столі у відповідального до кінця дня проведення тестування.


    - Спостерігачі також відзначають, що інструктори не підготовлені на належному рівні і не досить добре орієнтувалися щодо процедурних питань, зокрема запаковування сек’юрпаків та нанесення штрих-кодів. Не всі інструктори мали беджі, а в Перечинській ЗОШ чергові пунктів тестування чомусь мали беджі із надписом "інструктор".


    - Уповноважені та відповідальні пунктів тестування погано орієнтувались у процедурах, зокрема складання протоколу та пломбування контейнерів. Робилась купа дзвінків, аби з’ясувати, що, куди і в який пакет вкласти і як опломбувати контейнер. Загалом на складання протоколу та запаковування контейнерів через це зайняли понад 1,5-2 год. А в Перечинській ЗОШ було вилучено із сховища контейнер з тестовими матеріалами раніше визначеного регламентом технологічної карти часу.


    - Недопуск громадських спостерігачів до роботи в рекреаційних зонах. Такі факти мали місце у пунктах тестування Свалявської ЗОШ №1 та Виноградівської ЗОШ №2. А в Берегівській ЗОШ №1 спостерігачу заборонили користуватись паперовими матеріалами і бути присутнім на підготовчій нараді з персоналом пункту тестування. Загалом увесь персонал пунктів тестування не ознайомлений із правами громадських спостерігачів.


    - Також спостерігачі відзначали, що працівники міліції у Сваляві довго не могли розрізнити спостерігачів від інших учасників тестування і не пропускали на пункт тестування заплутавшись у власних списках.


    - У Великоберезнянській ЗОШ та Свалявській ЗОШ №1 спостерігачі вказували на незадовільні умови температурного режиму.


    Рекомендації:

    Івано-Франківському РЦОЯО слід посилити роботу з підготовки персоналу пунктів тестування та підвищити рівень знань з процедур ЗНО; довести до відома персоналу пункту тестування Наказ МОН України від 01.04.2008 № 284 (про громадський контроль); та покращити координацію роботи персоналу пункту тестування з працівниками міліції.


    На тестування з історії України зареєструвалося 195 тисяч 118 учасників. Зовнішнє незалежне оцінювання проводилося на 850 пунктах тестування, 30% з яких у 18 регіонах України було покрито громадськими спостерігачами від Громадянської мережі ОПОРА.

    Закарпатские школьники на следующее тестирование придут 8 мая

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору