ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У безкомпромісній боротьбі "Волинь" здолала "Закарпаття" - 3:2

    20 квітня 2024 субота
    100 переглядів
    "Волинь"- "Закарпаття" - битва заклятих друзів

    У безкомпромісній боротьбі "Волинь" здолала другу команду першості з рахунком 3:2 й продовжує боротьбу за третю сходинку в турнірній таблиці. Гості, роздратовані поразкою, швидко зібралися й поїхали зі стадіону, не забажавши спілкуватися з журналістами.

    У новітній історії волинського футболу ужгородське "Закарпаття" можна сміливо називати найпринциповішим суперником "Волині". Якщо раніше команди якихось особливих стосунків між собою не мали, то в останні роки напруга між Ужгородом та Луцьком тримається постійно. А почалося це, коли "Закарпаття" очолив Петро Кушлик - багаторічний помічник Віталія Кварцяного у "Волині".

    Часом, емоції, від конкуренції між двома колишніми колегами зашкалювали. Одного разу навіть дійшло до невеличкого скандалу і перепалки у пресі. І ось Петро Кушлик уже давно залишив Ужгород, а конкуренція залишилася. Не був виключенням і останній матч. Перед його початком в обох командах відчувалася напруга, адже обом потрібна була тільки перемога.

    На щастя, попри всі побоювання, своє бажання вигравати футболісти спрмували у правильне русло й обійшлося без грубощів. Невеличка суперечка виникла лише між Віталієм Кварцяним та помічником головного тренера ужгородців Володимира Марчука. До речі, останній, чимало сезонів провів у луцькій команді й за всі часи вважався одним з найкращих її голкіперів.

    Героєм і, водночас, антигероєм матчу став лучанин Олександр Пищур. Він видав феноменальну гру в атаці й зробив хет-трик, але ледь не перекреслив усі свої старання, коли повертався на допомогу в оборону, бо, як кажуть, "привіз" два голи у власні ворота. Та як би там не було, після зустрічі з "Закарпаттям" Пищур став найкращим бомбардиром ліги з 15 м’ячами. Можливо, сказав би у цій грі своє слово й чорношкірий легіонер ужгородців Чарлес Невуче, але до Луцька найкращий голеадор "Закарпаття" не приїхав.

    Що до самої гри, то її початок став холодним душем для гостей. Свій перший гол у грі Пищур забив уже на 7-й хвилині. Лучани розіграли перший кутовий, й Олександр вдало зіграв на "другому поверсі". "Волинь", не відкладаючи справу у довгий ящик, одразу ж пішла на добивання суперника й на 14-й хвилині виборола право на 11-метровий - капітан "Закарпаття" Олександр Чижевський рукою перервав небезпечну навісну подачу у штрафний майданчик. З "точки" Пищур без проблем переграв Дмитра Бабенка.

    Тиск на ворота гостей тривав і надалі, а підрівняти ситуацію ужгородцям вдалося лише у другому таймі. Гості почали атакувати частіше. Олександр Пищур, який раніше й сам грав за "Закарпаття", чи то пожалів свою колишню команду, чи ще щось, але в таки подарував їй надію на порятунок гри. На 67-й хвилині Олександр у необов'язковій ситуації завалив на газон у своєму штрафному майданчику Андрія Деркача. За партнера по команді з 11-метрового поквитався Валентин Платонов.

    Вибачитись перед партнерами за помилку Пищур зміг досить скоро. Одна з перших атак після пропущеного голу призвела до третього взяття воріт Бабенка. І знову на вістрі опинився Пищур. Здавалося б, на цьому свої подвиги Олександру уже можна було б і закінчити, але під завісу матчу він своїми діями знову викликав бурю на тренерській лаві. Уже у компенсований час Олександр обрізався перед власним штрафним майданчиком і Віталій Прокопченко, який підхопив м’яч, вийшов сам на сам із голкіпером "Волині" та скоротив розрив у рахунку до мінімуму.

    "Волинь" - "Закарпаття" - 3:2 (2:0)
    8 травня. Луцьк. Стадіон "Авангард". 6000 глядачів. 18 градусів.
    Судді А. Кутаков (Київська обл.), Я. Куш, В. Луцький (Івано-Франківськ)
    "Волинь": 1. Неділько, 37. Ковалюк, 4. Карковський, 5. Лопес, 6. Кінаш (17. Подригуля, 90+1), 7. Лісовий (23. Марковець, 89), 28. Карасюк (20. Ковальчук, 80), 8. Дручик, 14. Павлов (27. Жук, 46), 33. Циркуненко (2. Полянський, 82), 9. Пищур.
    Головний тренер: Віталій Кварцяний
    "Закарпаття": 33. Бабенко, 3. Чижевський, 29. Калініченко, 17. Деркач (22. Бурий, 76), 15. Жерш (14. Ярош, 46), 23. Микуляк, 6. Платонов, 18. Браіла (8. Шендрик, 55), 2 .Ільчишин (20. Прокопченко, 60), 9. Давидов, 4. Андрухов (7. Степанков, 53).
    В. о. головного тренера: Михайло Іваниця
    Голи: Пищур (7; 14, пен.; 70) - Платонов (68, пен.), Прокопченко (90+3).
    Попередження: Павлов (20), Циркуненко (23), Ковальчук (90+2) - Давидов (50), Ярош (55).

    Після матчу

    Віталій Кварцяний:
    – Сьогодні ми могли б вигравати з двозначним рахунком і потрібно було це робити. Але команда занадто переживала за результат і дорожила м’ячем. Я зайшов у роздягальню і вже встиг їх насварити. Але зараз уже відхожу потрохи. Все-таки потрібно розуміти, що у нас в складі переважно 18-річні хлопці. Вони змогли обіграти одного з лідерів. Зайду ще раз до них і потисну руки цим піжонам.
    Прикро тільки, що пропустили гол в кінці матчу. Якби не він, то мали б третє місце знову. А так пропустили вперед ПФК "Севастополь". Там нас Пищур підвів. Почав там Фабрегаса виконувати своїми довгими ногами. Тільки той шустрий, а цей повільний. От і обрізався. загалі, він сьогодні видав феноменальний матч. Добре зіграв у нападі, зробив хет-трик, зате й нам два голи "привіз".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору