ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді покажуть автобуси, обладнані пристроями для інвалідів

    20 квітня 2024 субота
    25 переглядів

    Депутат Львівської обласної ради, координатор програм безбар’єрності Національної Асамблеї інвалідів України Ярослав Грибальський організовує у понеділок, 18 травня, на площі перед Львівською обласною радою демонстрування можливостей обладнання транспортних засобів для перевезення людей у візках.

    Зокрема, буде представлено демонстраційний автобус ТОВ «Дхолландія Україна» Mersedes Sprinter, обладнаний різноманітними піднімальними пристроями, якими можна обладнувати автобуси. Про це повідомив кореспондентові ЗІКу депутат Львівської обласної ради Ярослав Грибальський.

    Як розповів Ярослав Грибальський, цілою низкою державних документів, постановами Кабінету Міністрів, указами Президента, наказами Мінтрансу передбачалися вимоги до автобусного транспорту з метою забезпечення умов перевезення на автобусних маршрутах людей з інвалідністю. Зокрема ці вимоги стосувалися того, щоб при закупівлі транспорту за бюджетні кошти надавати перевагу тим моделям автобусів, які здатні перевозити людей у візках, а також при видачі ліцензій на перевезення пасажирів надавати перевагу фірмам-перевізникам, у парку яких є автобуси, придатні чи пристосовані для перевезення людей у візках. Ярослав Грибальський зазначає, що, на жаль, починаючи від 2003 року жодна з цих вимог у Львівській області не виконана. Автотранспортники лукаво мотивували тим, що немає таких автобусів або пристроїв.

    Зважаючи на це, у Львові, а також в Ужгороді та Рівному, відбудуться презентації технічних можливостей дообладнання автобусів різноманітними піднімальними пристроями. Для ознайомлення буде запропонований автомобіль на базі мікроавтобуса Мерседес Спринтер з п’ятьма ліфтами відомого європейського виробника – компанії Дхолландія, з яких чотири є пасажирськими підйомниками різних моделей. Цей «демован» було замовлено та обладнано на заводі – виробникові ліфтів у Бельгії для участі у європейських автомобільних та спеціалізованих виставках.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору