ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: У Нижньому Бистрому туристичні послуги пропонують 10 зелених садиб

    29 березня 2024 п'ятниця
    120 переглядів

    6 травня в селі Нижній Бистрий, що на Хустщині, відбулося відкриття інформаційно-туристичного стенду, що має на меті привабити туристів на відпочинок в цьому мальовничому куточку Закарпаття та проінформувати їх про гостинність нижньобистрівських зелених садиб. Таких садиб у селі десять, шість з них мають екологічний сертифікат.

    035.jpgУ події взяли участь голова сільради с. Н.Бистрий Степан Бритвак, власники та власниці зелених садиб, туристи, що відпочивали на той момент у селі, голова Закарпатського обласного центру розвитку сільського туризму Богдан Пранничук, а також представники Швейцарсько-українського проекту розвитку лісового господарства в Закарпатті FORZA, що вже протягом 5 років співпрацює з селом. Саме завдяки підтримці проекту та активності окремих мешканців села і розпочався в селі розвиток сільського зеленого туризму. За підтримки проекту ще в 2005-2006 роках декілька представників села взяли участь в тренінгах з зеленого туризму, протягом 2007-2008 років брали участь в туристичних виставках в Пирогово, навчальних поїздках до Криму та Румунії, де вивчали досвід з мобілізації сільських громад та розвитку зеленого туризму.

    Наразі в селі пропонують свої туристичні послуги 10 садиб. За словами власниці однієї з сільських садиб Марії Станко, туристам у селі подобається, сьогодні Марійку знаходять через Інтернет та завдяки відгукам інших туристів, які побували в селі. Але попри добрий початок, Нижній Бистрий, як і інші села Закарпаття, потребує покращення туристичної інфраструктури, облаштованих рекреаційних пунктів, де туристам буде затишно відпочивати. Чоловік Марії, Сергій, та двоє синів організовують туристичні походи для гостей своєї домівки, пропонують їм екскурсії до навколишніх цікавих місць.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости