ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Словацького парламенту не хоче, щоб на кордоні з Україною виникла нова "залізна завіса"

    29 березня 2024 п'ятниця
    69 переглядів

    096.jpgПредставники трьох областей - Кошіцького і Прешовського самоврядних країв /Словаччина/ та Закарпаття - зібралися сьогодні на українсько-словацькому кордоні біля Ужгорода: тут відбувся традиційний День добросусідства. У святі взяли участь керівники згаданих регіонів, ветерани Другої світової війни, ділові партнери з обох країн, дипломати, родичі, які волею долі опинилися по обидва боки кордону.

    - Якщо сусід добрий, то й перелаз не високий, - сказала посол України у Словаччині Інна Огнівець. - Разом і кризу долати легше...

    Справедливість цих образних слів підтверджує і багаторічна дружба та взаємовигідна співпраця між Кошіцьким та Прешовським самоврядними краями і Закарпатською областю. Високо оцінили транскордонне співробітництво трьох регіонів голови обох словацьких самоврядних країв Зденек Требуля і Петер Худік, голова Закарпатської обласної ради Михайло Кічковський та інші промовці.

    - Ми проти того, щоб на українському кордоні виникла нова "залізна завіса", - сказав голова Словацького парламенту Павол Пашка. - Отож маємо сприяти євроінтеграційним потугам України, розвивати співпрацю з нею, у т.ч. й транскордонне співробітництво. Нас не повинні розділяти ні рубежі, ні Шенгенська зона, ні Європейський Союз. Нашим дружнім взаєминам сприяє і День добросусідства, який ми щороку проводимо на кордоні у травні.

    Керівники трьох регіонів підписали спільні виконавчі протоколи про співпрацю між Закарпаттям та Кошіцьким і Прешовським самоврядними краями Словаччини /на травень 2009 р. - травень 2010 р/. Після цього відбувся концерт, який дали кращі самодіяльні колективи і виконавці з двох країн.

    Вітання учасникам Дня добросусідства надіслали президент Словацької Республіки Іван Гашпарович і єврокомісар Ян Фігель. На святі був присутній колишній президент Словаччини Рудольф Шустер.
    Укрінформ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору