ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті зібралися геодезисти, земельники та лісівники

    23 квітня 2024 вівторок
    31 переглядів
    ІV Міжнародна науково-практична конференція в Ужгороді

    Як повІдоми кореспонденту UA-Reporter.com в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації, в Ужгороді, 21 травня, розпочала роботу ІV Міжнародна науково-практична конференція «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні та лісовпорядкуванні».

    Протягом двох днів фахівці з різних куточків України й з-за її меж обговорюватимуть питання впровадження нових технологій в геодезії, землевпорядкуванні та лісовпорядкуванні. Участь у Міжнародній конференції беруть представники Держкомзему України, Державної служби геодезії, картографії та кадастру, Науково-дослідний геодезичний, топографічний і картографічний інституту м. Здіби (Чеська Республіка), науковці та інші.
    Відкриваючи Міжнародну конференцію, начальник головного управління земельних ресурсів в Закарпатській області Іван Калинич відзначив, що з кожним роком все більше фахівців виявляють цікавість до конференції. Цьогоріч у ній беруть участь майже 70 фахівців.
    Учасників конференції привітав заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Михайло Попович.
    Однією з особливостей цьогорічної Міжнародної конференції – демонстрація можливостей, введеної в дію мережі перманентних супутникових станцій.
    – В нашій області введено в дію мережу перманентних супутникових станцій, які застосовуються у цих галузях. Це вперше в Україні. Поки що ця мережа працює в експериментальному порядку, проте виробничники уже використовують її можливості, – каже Іван Калинич. Після погодження з відповідними службами мережа працюватиме як національна.
    За його словами, введення нових технологій надасть велику допомогу у вирішенні багатьох інженерно-технічних питань. Є пропозиції щодо спільних пілотних проектів від чеських колег. Тісна співпраця налагоджена з інститутом геодезії Національного університету «Львівська політехніка», Львівським національним аграрним університетом.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору