ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Понад 5 тисяч закарпатців скористалися нагодою виміряти тиск на вулиці

    28 березня 2024 четвер
    72 переглядів
    Акція “Виміряй тиск – скажи інсульту ні!” на Закарпатті

    Під час акції “Виміряй тиск – скажи інсульту Ні!”, у третини з її учасників виявили відхилення від норми.

    “Перед тим, як виміряти тиск, уточнюємо в людини її вік та інші параметри, - каже студент 4 курсу медичного факультету УЖНу Микола Товтин, - В залежності від отриманих показників, даємо поради. Якщо тиск в нормі – вітаємо людину, та буває, що показники відрізняються, тоді радимо звернутися до кардіолога. Приємно, що у акції беруть участь не лише пенсіонери, а й молодь та люди середнього віку”.

    На площі Миру у Мукачевому розташувалися одразу два столи на яких бачу яскраві надписи та методичні розробки як правильно вимірювати тиск та чим загрожує артеріальна гіпертензія. Люди підходять до столу, цікавляться, дізнавшись, про те, що акція благодійна і за виміри тиску платити не треба, стають її учасниками, та ще й передзвонюють рідним і знайомим.

    “З роботи до лікаря не завжди вирвешся, - закочує рукав блузки пані Антоніна. – А нині така нагода: почути поради фахівця не витрачаючи зайвого часу. У мене гіпертонія, а нині ще й маю серцевий біль. Бачите, тиск піднявся”.

    Волонтер пан Микола заносить показники до журналу. Каже, що на вік жінки в неї високий тиск і радить звернутися до кардіолога.

    Акція проходила в Ужгороді та Мукачеві. Того ж дня до Закарпаття прибули науковці на третю Всеукраїнську науково-практичну конференцію “Карпатські читання”, яку присвяти проблемі серцевих захворювань.

    “В Україні щороку реєструють до 110 тисяч інсультів, втім Закарпаття на загальнодержавному фоні виглядає чи не найкраще: місцеві жителі найменше хворіють на серцево-судинні недуги”, - наголосив голова Національної Ради з питань охорони здоров`я населення України Микола Поліщук.
    Елеонора САВИЦЬКА "Експрес", спеціально для UA-Reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости