ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Берегівщині проходить фестиваль голубців (фото)

    25 квітня 2024 четвер
    58 переглядів
    НаЗакарпатті проходить фестиваль голубців

    У селі Четфолво, Берегівського району, триває фестиваль голубців “Толтотткапостофестівал-2009”, повідомляє власкор UA-Reporter.com Елеонора Савицька. Жодне свято на Закарпатті не обходиться без традиційних голубців, цього разу їм присвятили цілий фестиваль, який відбувається вперше.

    Ґаздині у національних угорських нарядах розкладають на столах усілякі смаколики. Тривають останні приготування. Початок офіційної програми о 14.00. Готуватимуть понад 30 видів голубців за традиційними, угорськими, румунськими, болгарськими та грузинськими рецептами, а також далму - голубці у виноградному листі. На фестиваль пригощатимуть голубцями з бурякового листу та шавлії мелайними кульками у капустяному листі, пісними голубцями з картоплею, гречкою, морквою з часником і бринзою, з квашеної капусти та буженим м’ясцем. А для дітей - солодкі голубці з вареною квасолю та цибулею і морквою.

    У програмі різноманітні конкурси та атракції, навіть майстер клас з чардашу. На Закарпатті вважають найсмачніші голубці розміром з мізинець – “на один укус”. На фестивалі сім команд змагатимуться за приготування найбільшої кількості найменших розмірів.

    “Існує давній звичай подавати голубці заключну страву трапези, -- розповідає завідував кафедри туризму Ужгородського національного університету Федір Шандор. -- Традиція сягає корінням у часи Древнього Єгипту, де відварну капусту завжди подавали в кінці обіду, як десерт і констатацію “Обід закінчено”. На Закарпатті існує понад три десятка видів цієї страви. Є голубці з кропиви, хрону, кольрабі”.

    А найсмачніші голубці визначатиме журі. З Берегова від ресторану “Білий камінь” до Четова щогодини курсуватиме автобус.

    PICT1841.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору