ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті через зливи активізувались зсувні процеси

    24 квітня 2024 середа
    84 переглядів

    На Закарпатті зливи зашкодили Ужгородщині, Мукачівщині, Свалявщині та Воловеччині. В результаті злив 7-8 липня, зокрема на Воловеччині, було пошкоджено об'єкти комунальної власності, активізувались зсувні процеси.

    258.jpgУ смт. Воловець по вулиці Зарічній було підтоплено приміщення райсуду, по вул. Молодіжній зафіксовано зсув ґрунту понад сто кубічних метрів.

    У с. Канора замулено мостики трубопропуску води.

    Дісталося і селу Лази. Тут повністю замулено чотири містки. А по вул. Шевченка у Лазах активізувалися зсувні процеси.

    Пошкоджено два містки в Абранці. А у с. Верхні Ворота підтоплено 44 дворогосподарств, по вул. Шевченка, виявлено зсувонебезпечну ділянку біля одного з домоволодінь. Ліквідовуються підтоплення, розчищено проїзд, повідомили UA-Reporter.com в ГУ МНС в Закарпатській області.

    Нагадаємо, 7 липня Закарпаттям пройшли сильні дощі. Унаслідок цього в Мукачеві було підтоплено підвальні приміщення. Воду відводили у підвалах обласної дитячої клінічної лікарні (вул. Б. Хмельницького) та магазину-готелю (вул. Миру). Загалом для проведення ліквідаційних робіт було задіяно чотири одиниці техніки з СДПЧ-4, ПДПЧ-5, окремого поста державної пожежної охорони Мукачева та особовий склад цих підрозділів.

    Аварійно-рятувальний загін спецпризначення МНС України на спеціально обладнаному автомобілі чистив завал по вулиці 8-ого Березня, що в Ужгороді. Тут упало дерево й перешкоджало заїзду транспорту до трьох дворів.
    У селі Тибава Свалявського району пожежники з СДПЧ-9 теж працювали над розчищенням проїжджої частини, на яку теж упало дерево.

    А у селі Верхні Ворота Воловецького району в ніч з 7 на 8 липня внаслідок сильного дощу піднявся рівень води в потічку. Вода та гілки дерев пошкодили газову лінію низького тиску при вводі у двір. На 10-ту годину працівники аварійно-газової служби відновили газопостачання у селі.

    За даними Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, в басейнах річок Ріка, Боржава, Латориця та Уж сформувався швидкоплинний дощовий паводок з амплітудами підвищення рівнів води на 0.4-1.6 м. У басейнах рік Тиса та Тересва відмічалися незначні коливання рівнів води.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору