ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті вода забирає людські життя

    24 квітня 2024 середа
    74 переглядів

    У погожі літні дні чимало краян зазвичай планують свій відпочинок біля водоймищ. Колись на популярних пляжних місцях області чергували представники рятувальних служб. Нині ж громадянам доводиться турбуватися про власну безпеку самотужки.

    Тому сьогодні, як ніколи виправдане гасло: «Порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих». Досвід переконує: люди не вміють допомагати іншим, котрі стали заручниками неприємної ситуації на воді, а також нерідко забувають про правила безпечного поводження під час відпочинку у таких місцях. Як наслідок – збільшення трагічних випадків. Тільки протягом останнього тижня їх сталося в області близько десятка.


    Жахлива трагедія розгорнулася днями на Виноградівщині. На околиці села Тисобикень, неподалік дамби, загинуло відразу двоє людей. Спершу, купаючись у Тисі без нагляду дорослих, почав тонути одинадцятирічний місцевий школяр. Побачивши це, 32-річний чоловік, житель цього ж населеного пункту, кинувся рятувати хлопчика. Однак місце виявилося неспокійним. І дитина, і її рятувальник потонули.


    А на Берегівщині у ріці Боржава місцеві жителі виявили труп 22-річного юнака. Як з’ясувалося пізніше, хлопець відпочивав біля водойми, невдало стрибнув у воду і втопився. Буквально у ці дні розшукували «еменесники» тіло 33-річного утопленика і на Ужгородщині. Чоловік купався у ставку в піщаному кар’єрі. Про імовірну його загибель сповістила працівникам міліції його знайома.


    А ось у трагічному розвитку подій, які мали місце у Тячівському районі, був винен сам потерпілий. 27-річний ужгородець проводив свої вихідні на одній з баз відпочинку в смт Солотвино. Напередодні молодик добряче випив спиртного і, мабуть, вирішив освіжитися в озері. Але не розрахував сили. Пізно ввечері його труп виявили інші громадяни, котрі були у цей час на базі.

    Словом, аби ваш відпочинок не затьмарили подібні випадки, дотримуйтесь правил безпечного поводження на воді. Не залишайте без нагляду біля водоймищ неповнолітніх дітей. Не стрибайте з дамб і мостів у непевних місцях.

    zak-umvs.gov.ua

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору