ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті підготовлено до вивезення 152,877 т небезпечних пестицидів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    У бочках з корозією зберігаються близько 153 тонн пестицидів

    Ситуація з їх вивезенням на утилізацію потребує термінового вирішення - Держекоінспекція у Закарпатській області виявила корозію бочок, де зберігають пестициди.

    Як повідомили UA-Reporter.com у прес-службі Державної екологічної інспекції у Закарпатської області, під час державного контролю за станом зберігання невідомих, непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР) інспекція в одному з місць зберігання виявила порушення внаслідок хімічної корозії, цілісності бочок з пестицидами. У цих бочках знаходяться ХЗЗР, які були затарені у відповідності до договору про закупівлю послуг від 21.08.07 № 99 між Мінприроди України та ТОВ "Науково-виробниче товариство "Динаміка" (м. Запоріжжя). Щоб забезпечити безпечне зберігання перезатарених невідомих, непридатних та заборонених до застосування ХЗЗР видано відповідні приписи запорізькому ТОВ НТВ "Динаміка", головам Мукачівської та Виноградівської райдержадміністрацій, міському голові м. Берегова.

    На виконання припису ТОВ НТВ "Динаміка" проінформувала інспекцію про початок з 1 червня 2009 року робіт з вивезення ХЗЗР на утилізацію за межі Закарпаття у відповідності до договору між Мінприроди України та ТОВ "НВТ Динаміка" №90 від 28 листопада 2008 року. Наразі роботи проводять у Мукачівському районі. Державний контроль та інформування громадськості про стан зберігання невідомих, непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин та хід проведення робіт по їх підготовці до вивезення для утилізації продовжується.

    Для перевірки виконання місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування делегованих їм повноважень в частині поводження з відходами, вимог Законів України "Про відходи" та "Про благоустрій населених пунктів" Інспекцією проводилися відпрацювання районів області. Всього перевірено 195 сільських, селищних рад та 2 міські ради, притягнуто до адміністративної відповідальності 169 голів місцевих органів самоврядування на суму 15,028 грн, головам райдержадміністрацій вручено приписи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору