ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські фермери незаконно нарубали лісу на 320 тис. грн.

    29 березня 2024 п'ятниця
    55 переглядів

    Держінспекторами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Міжгірське ЛГ», в ході якої виявлено ряд порушень, а саме: незадовільна та несвоєчасна очистка місць рубок від порубкового залишку, пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту.

    За результатами перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто 19 посадових осіб та громадян на загальну суму штрафів 1,445 тис. грн. За виявлені порушення нараховано майнові стягнення на суму 9,774 тис. грн., на цю суму підприємству буде пред’явлено претензію для добровільного відшкодування Крім цього в ході перевірки виявлено незаконні рубки в насадженнях на загальну суму заподіяної шкоди 1,742 тис. грн. Матеріали перевірки будуть направлені в Прокуратуру Закарпатської області.
    Також була проведена спільна з Управлінням державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС в Закарпатській області перевірка щодо здійснення незаконних рубок та дотримання законодавства про охорону, захист та раціональне використання лісів при веденні лісового господарства в «Свалявадержспецлісгосп», філії ГДСЛАП «Закарпатагроліс». За виявлені під час перевірки порушення вимог природоохоронного законодавства підприємству буде пред’явлено претензію на суму 2,281 тис. грн. на які. Крім цього за незаконні рубки в насадженнях нараховано 23,173 тис. грн. заподіяної шкоди. Матеріали перевірки знаходяться на розгляді в Управлінні державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС в Закарпатській області
    На вимогу Прокуратури Закарпатської області Інспекцією проведено перевірку щодо законності вирубки дерев в с. Н. Апша Тячівського району в прибережній захисній смузі ріки Тиса в межах прикордонних знаків 282-283 вчиненої фермерським господарством „Розтока”. В ході перевірки виявлено 190 куб. м. незаконно зрубаної деревини, розмір заподіяної шкоди склав 320,352 тис. грн. Матеріали перевірки передані в Прокуратуру Закарпатської області для подальшого вжиття заходів впливу до порушників природоохоронного законодавства, повідомили у Державні екологічній інспекції в Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору