ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Польщі закрили єдину україномовну передачу "Теленовини"

    29 березня 2024 п'ятниця
    41 переглядів
    У Польщі закрили українську програму

    Об’єднання Українців у Польщі повідомив про це голова Інформаційного Агентства TVP Ян Пінські. Представник громадського телебачення в офіційному документі каже, що україномовна передача коштує забагато - 14000 злотих, тобто 4500 доларів на місяц, а, окрім того, має малу кількість глядачів (145 тисяч громадян Польщі дивиться кожен випуск "Теленовин").

    Об’єднання Українців в Польщі протестує проти такого рішення і звертає увагу, що польське громадське телебачення прийняло постанову закрити Теленовини без попередніх переговорів з представниками української громади.

    У листі до президента ТVP Пйотра Фарфала Об’єднання Українців у Польщі наголошує, що програма Теленовини відповідає Закону про національні та етнічні меншини прийнятому парламентом у 2005 році.

    Також у польському законі про ЗМІ мовиться про ,,врахування потреб національних та етнічних меншин’’ та про ,,трансляції інформаційних програм мовами національних меншин’’.

    Крім цього, на думку представників Об’єднання Українців у Польщі, Польське Телебачення ТVP, припинивши Теленовини, порушило Рамкову конвенцію про захист національних меншин та законодавство Європейського Союзу.

    Досі польська преса друкувала вже кілька звернень визначних польських інтелектуалів та людей мистецтва з метою усунути Пйотра Фарфала з телебачення - його критикують зокрема за політичне минуле, пов'язане з правими силами.

    Під протестами підписувалися такі визначні постаті польського кіно як Анджей Вайда та Агнєшка Голланд.

    Польські інтелектуали також підписали листа протесту проти усунення Теленовин, оскільки усвідомлюють як багато польська культура втрачає якщо культура національних меншин не буде присутня в електронних ЗМІ.

    Читайте також
    Релігієзнавець Людмила Филипович про Кирила
    У Польщі закрили українську програму
    Схеффер: останній день на посаді Генсека НАТО
    Лавров: Київ вчинив ''безпрецедентну провокацію''

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору