ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Львівщині перепоховають знайдені в Карпатах рештки солдатів Першої світової

    20 квітня 2024 субота
    69 переглядів

    На міському кладовищі у Сколе (Львівська область) перепоховають знайдені в Карпатах рештки солдатів Першої світової війни.

    На г. Татарівка (с. Нижня Рожанка Сколівского району Львівської області) в Сколівських Бескидах триває пошуково-археологічна експедиція, метою якої є ексгумація останків воїнів - жертв Першої Світової війни, загиблих в боях Карпатської операції 1914-1915 рр. Археологічні дослідження проводять спеціалісти підприємства Львівської обласної ради «Доля». Археологам в роботі допомагають учасники вишкільного табору «Школа ратника», який щорічно організовує Федерація Скаутів «Галицька Русь», – повідомили у федерації.

    Цьогорічна експедиция є продовженням досліджень, розпочатих ще в 2006 році, коли були знайдені, ексгумовані, ідентифіковані та урочисто перепоховані останки 28 воїнів.

    На даний момент вже знайдені останки понад 40 жертв Першої Світової війни, що належали до обох сторін воєнного конфлікту – армій Росії та Австро-Угорщини. За практично одностайними висновками істориків значну частину воїнів, полеглих в боях Карпатської операції, можна вважати етнічними українцями, призваними до лав армій ворогуючих сторін.

    За клопотанням галицьких скаутів для поховання жертв війни, знайдених в Карпатських горах, влада Сколівского району та адміністрація м. Сколе виділили окрему ділянку на новому міському цвинтарі, де і планується здійснити перепоховання воїнів. Духовенством основних християнських конфесій за загиблими будуть відслужені панахиди.

    В жалобній церемонії візьмуть участь священнослужителі, представники органів державної влади та місцевого самоврядування Сколівщини, офіційні представники іноземних держав, керівники комунального підприємства ЛОР «Доля» та Федерації Скаутів «Галицька Русь», а також волонтери з семи областей України та АР Крим, які брали участь в археологічних розкопках.

    Перепоховання відбудеться в суботу 8 серпня 2009 р. на міському кладовищі м. Сколе Львівської області (неподалік автостанції та залізничного вокзалу, поруч з автомобільною трасою Київ - Чоп).
    Гал-info

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору