ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді видали книгу рецептів страв закарпатської кухні

    19 квітня 2024 п'ятниця
    59 переглядів

    В Ужгороді з'явилася друком книга "Бабусині страви", яка пропонує традиційні рецепти закарпатської кухні, зібрані в записах 20-30-х років ХХ ст., а також записані з уст автохтонного населення сучасного Потисся.

    1524.jpgУ більшості рецептів укладач – Тамара Новицька – зберегла діалектну мову закарпатців, представників національних меншин, які готують пропоновані страви.

    "Усе почалось із того, що в родинній шафі було знайдено бабусин записник з кулінарними рецептами. А далі до бабусиних рецептів за роки додались ще й інші, зібрані по селах і містах Закарпаття", – каже Т. Новицька.

    "Як і гастрономічний маршрут, книга пропонує страви польської, словацької, чеської, єврейської, угорської, ромської, німецької, румунської, української кухні", – розповідає завідувач кафедри туризму Ужгородського нацуніверситету, канд.соц.наук Федір Шандор. Науковець, зокрема, нагадує в передмові до видання, що далеко за межами краю відомі закарпатське вино, закарпатська кава, закарпатська паленка, закарпатський леквар, закарпатський коньяк, закарпатські тістечка.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору