ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті родинні розборки закінчились фатальними наслідками

    28 березня 2024 четвер
    51 переглядів

    Велика біда, коли в родині немає ладу, коли гризота і сварки майже щодня, а порозуміння чекати -- марна справа. Це позначається на дітях, які, спостерігаючи сумну картину, і самі стають агресивними та знервованими. Нерідко сімейні протистояння взагалі закінчуються трагічно...

    Так уже склалося, що 51-річний Юрій з смт Кольчино, що на Мукачівщині, мешкає поруч із родиною своєї сестри Ганни. Жінка з чоловіком, 53-річним Михайлом, на батьківському обійсті звели добротний двоповерховий будинок. Самі зайняли перший поверх, син з невісткою оселилися на другому. Юрій залишився в старенькому батьківському будинку. Своєї сім’ї так і не створив, жодними насушними турботами не переймався. Мав проблеми із Законом, отож свого часу довелося побувати у місцях не надто віддалених. Чоловік полюбляє заглянути в чарку і до роботи не надто охочий. Тож Юрій добряче надокучив сестрі та її сімейству. Нещодавно син з невісткою гостювали в її батьків в одному із сіл Мукачівщини. Глибокої ночі Ганна почула якийсь шурхіт на другому поверсі. «Кого це там носить?..» -- розмірковувала жінка. Піднялася по сходах і в кухні зауважила чоловічий силует. Хтось копирсався у холодильнику. Господиня упізнала брата.

    -- Ти знову взявся за своє! Ану вимітайся звідси, -- гримнула на Юрія.

    Тон сестри не сподобався зухвальцю, він став їй погрожувати. Ганна ж покликала на допомогу чоловіка, який спав. Застуканий на гарячому брат кинувся на сестру, завдавши їй удар... молотком. Не зупинила невдячного родича й поява Михайла, який намагався заступитися за дружину. Одразу дісталося і йому: колишній «зек» несамовито бив швагра молотком по голові, обличчю, плечах. Бив, поки нещасний господар не звалився на землю. Ганна побігла до сусідів, викликали «швидку». Потерпілого доставили в лікарню, відповідна інформація про цю подію надійшла у міліцію. Невдовзі у Кольчино виїхала слідчо-оперативна група Мукачівського райвідділу міліції та оперативники карного розшуку. Юрія вдома не застали. Але довго уникати зустрічі з правоохоронцями йому не вдалося. Того ж ранку оперативники на чолі з начальником карного розшуку райвідділу Володимиром Севчем затримали зловмисника на території селища і доставили в райвідділ. Становище затриманого різко погіршилося: адже завдані ним травми – черепно-мозкова травма, забій головного мозку, численні рани голови, відкритий перелом лівого передпліччя -- виявилися несумісними із життям і призвели до смерті Михайла. Судмедексперти нарахували на тілі небіжчика понад 10 ударів по голові. За цим фактом порушено кримінальну справу згідно із ч. 1. Ст. 115 Кримінального кодексу України.


    Подібна трагедія розігралася і на Виноградівщині. Сварки і «розборки» були звичним явищем в оселі одного із сімейств у с. Чепа. Далася взнаки, мабуть, одвічна проблема суперечок батьків і дітей. А нещодавно це родинне протистояння досягло свого апогею. Ввечері сварка між 45-річним Володимиром та його 20-річним сином Іваном переросла у бійку. У хід пішли кулаки та ноги. Молодший виявився сильнішим. Тому жорстоко побив батька. Опівночі медикам залишалося хіба що констатувати смерть ще молодого чоловіка. Підозрюваного у скоєнні тяжкого злочину затримали виноградівські міліціонери. З місця події разом з іншими речами вилучили й кухонний ніж. Іван стверджує: саме ним йому погрожував батько. Також в одній з недобудованих споруд обійстя стражі порядку виявили інше небезпечне знаряддя – ніж завдовжки 34 см. Обставини цієї справи з’ясовують, вирішується питання про порушення кримінальної справи.

    (Михайло ПИСКАЧ, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору