ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

“Перша леді” України Ірина Чайківська відпочиває на Закарпатті

    20 квітня 2024 субота
    37 переглядів
    Ірина Чайківська милується краєвидами Закарпаття і купається у термальних озерах

    Із перемогою повернулася тернополянка Ірина Чайківська (20 р.) із національного конкурсу краси “Перша леді України”, який відбувся у Криму 23 серпня.

    Поки друзі та рідні радіють перемозі дівчини, красуня відпочиває на Закарпатті, у селі Виноградів, що неподалік Мукачевого. Після конкурсу студентка економічного університету приїхала додому лише на день. Далі подалася на відпочинок.

    – Після перемоги мене хотіли бачити багато людей. Запрошували на різні свята. Але ж у мене була путівка, придбана заздалегідь, тому я поїхала відпочивати, – каже Ірина Чайківська. – Я ж не знала, що стану “Першою леді”.

    На Закарпатті Ірина милується мальовничими краєвидами, купається у термальних озерах і вже встигла зійти на Чорну гору. А ще – досхочу смакує виноградом.

    – Його у селі Виноградові вкрай багато, – весело розповідає по телефону тернопільська красуня.

    Хоче допомогти хворим на діабет

    Учасниці конкурсу “Перша леді” повинні бути не лише красивими та розумними, а й соціально активними. Адже однією з вимог було представлення проекту соціально-благодійного спрямування.

    Ірина Чайківська презентувала проект “Соціальна адаптація дітей, хворих на цукровий діабет”. Конкурс відбувся у селищі Заозерне, неподалік Євпаторії, 23 серпня, розповідає дівчина. За день до того була коктейльна вечірка, на якій кожна учасниця представила свій проект.

    – Я розповідала про дітей, хворих на діабет, – каже Ірина. – У нас дуже багато говорять про хворих на СНІД, інвалідів, а хворих на діабет чомусь обминають. А цим дітям також потрібна допомога. Вони такі ж, як і всі: дуже хочуть активно відпочивати і веселитися. Втім, через те, що їм потрібне особливе харчування, їх найчастіше возять у санаторії, де нудно та нецікаво.

    Таких дітей потрібно возити у дитячі табори, аби вони разом проводили час, спілкувалися, вважає дівчина. У Тернополі, як каже вона, є лише одна громадська організація, до якої входять батьки дітей, хворих на цукровий діабет - “Буратіно”. Там малюки разом із батьками весело проводять час і не почуваються обмеженими у чомусь.

    А от на рівні області подібних об’єднань немає. Тому студентка пропонувала, аби таку проблему розглянули та профінансували поїздки хворих дітей у табори відпочинку.

    Під час роботи над проектом дівчина спілкувалася із психологом фонду соцзахисту сім’ї, дітей і молоді. Також вивчала проблему із хворими дітьми у селах. Адже там батьки мають небагато можливостей і менше приділяють увагу хворій дитині. Відповідно, вона замикається у собі і страждає.

    – Ця проблема мені дуже близька Адже в моїй родині є хворий на діабет, – каже Ірина.

    Фантазувала над костюмом

    Окрім представлення соціального проекту, дівчата змагалися у красі та здібностях. Красуні з різних областей України виходили на сцену під час чотирьох показів. Спочатку вони дефілювали в національних костюмах.

    – Мій костюм був стилізований під національний, – каже Ірина Чайківська. – Я добре пофантазувала, аби його створити. Захоплююся дизайном. Тож пошила собі коротку спідничку, обшила її аплікаціями з червоних маків і розшила бісером. У подруги позичила красиву вишиту блузку та корсет із бісером. Цей наряд подруга саме одягала на випускний у школі. Він був дуже розкішний.

    Останнім штрихом стали червоні рукавички та червоні підколінки, які Ірина придбала, аби доповнити образ.

    У костюмах конкурсантки танцювали народний танець. Потім кожна представляла себе, пригадує красуня.

    Далі дівчата виходили на сцену у коротеньких чорних коктейльних сукнях. Так задумали організатори, аби одяг вирізнявся і було помітно, чим приваблива дівчина. А журі могло добре роздивитися зовнішність і пластику.

    Під час третього виходу на сцену красуні дефілювали у купальниках. Вони були у карнавальному стилі. На головах у дівчат красувалися композиції із пір’я. На руках – крила з тканини. Таке шоу, каже дівчина, виглядало дуже ефектно. Далі красуні виходили на сцену по двоє у довгих вечірніх сукнях однакового фасону. Після усіх цих виходів розпочалося нагородження переможниць.

    У дарунок – золота корона

    Ірина Чайківська каже, що сподівалася на призове місце. Втім, абсолютна перемога стала для неї несподіванкою.

    – Пам’ятаю, коли мене оголосили “Першою леді” – я від радості посміхалася, але губи тремтіли, – пригадує дівчина.

    Ірина вважає, що перемогла завдяки успішній презентації проекту і – посмішці. Це дуже важливо — постійно щиро посміхатися на сцені, додає дівчина. Адже серед конкурсанток було багато моделей, які звикли ходити подіумом із “кам’яним” обличчям.

    – Соціальний проект зіграв велику роль у перемозі. Адже порушена тема дуже важлива, – каже дівчина. - У мене було дуже вдале відео, де я спілкувалася і з посадовцями, і з батьками хворих дітей. Допомогли і ораторські здібності. Адже багато дівчат від хвилювання не могли і двох слів скласти докупи.

    Переможниці подарували корону із справжнього золота, оздоблену камінцями Сваровскі. Її вона має передати “Першій леді” наступного року. Ще красуні вручили ноутбук.

    — Я дуже раділа, адже саме мріяла про таку річ, – зізнається Ірина Чайківська.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору