ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

11-15 вересня на Закарпатті відубдуться майстер-класи з відповідального батьківства та гендерного орієнтування

    29 березня 2024 п'ятниця
    54 переглядів

    11-15 вересня 2009 року у Закарпатській області відбудуться Друга Всеукраїнська Школа відповідального батьківства та Школа спортивного ґендерного орієнтування.

    Серед організаторів заходу Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООН (спільний проект Європейського Союзу, Програми розвитку ООН та Шведського агентства з міжнародної співпраці та розвитку Sida), Закарпатський обласний Центр ґендерної освіти, Ужгородська міська громадська організація "Центр розвитку родини "Калейдоскоп".

    У рамках Другої Всеукраїнської Школи відповідального батьківства відбудуться серія майстер-класів та сесій обміну досвідом по роботі з майбутніми матерями й татами. Також учасниками буде прийнято меморандум про створення нового всеукраїнського об’єднання громадських організацій – Інформаційно-ресурсного центру відповідального батьківства.
    Під час "Школи спортивного ґендерного орієнтування", учасникам та учасницям буде запропоновано виступити у ролі спортсменів орієнтувальників на місцевості, виконуючи поставлені перед ними ґендерні завдання та дилеми. Заходи спротивного ґендерного орієнтування спрямовані на підвищення знань та вмінь учасників та учасниць в сфері ґендерного підходу у суспільстві.


    Програма заходу:


    11 вересня – заїзд учасників проекту та урочисте відкриття Другої Всеукраїнської Школи відповідального батьківства (с.Анталовці Ужгородського району, ТК "Богольвар").
    12 вересня – майстер-клас Ужгородської міської громадської організації "Центр розвитку родини "Калейдоскоп" - свято "Тато може все!" (с.Невицьке Ужгородського району).
    13 вересня – установчі збори Всеукраїнської громадської організації "Інформаційно-ресурсний центр відповідального батьківства" та заїзд учасників Школи спортивного гендерного орієнтування.
    14 вересня – Школа спортивного гендерного орієнтування, змагання зі спортивного орієнтування на маршруті.
    15 вересня – роз’їзд учасників.


    З питань акредитації та відвідування заходів прохання звертатися :


    Маріанна Колодій 8-050-914-62-89
    Директорка Закарпатського обласного центру ґендерної освіти


    Степан Карабиньош 8-095-316-32-21
    Голова правління
    Ужгородської міської громадської організації "Центр розвитку родини "Калейдоскоп"


    Просимо підтвердити участь представників ЗМІ до 10-го вересня.


    Історична довідка:


    26.03.2001 р. – Указ Президента України про Національну програму "Репродуктивне здоров’я на 2001 – 2005 роки"., відповідно до якого функціонуючі при жіночих консультаціях "Школи майбутніх матерів" мають проводити роботу і з майбутніми татами.
    З 2004 року – розпочали свою роботу перші "Школи відповідального батьківства", створені на базі існуючих "Шкіл материнства".
    11 грудня 2008 року – відбулася перша "Всеукраїнська школа відповідального батьківства", що об’єднала 50 представників громадських організацій з 12 регіонів України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору