ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Школярі з Одещини приїдуть взимку на Закарпаття покататися на лижах

    19 квітня 2024 п'ятниця
    35 переглядів

    Приємною подією ознаменований початок нового навчального року у Білгород-Дністровському районі Одеськоъ областы. Таке за останній час відбулося вперше: серед інших районних закладів освіти Випасненська ЗОШ № 1 одержала досить відчутну допомогу з рук власних випускників. За час літніх канікул повністю відремонтовано шкільну спортивну залу.

    Традиційно прийшовши відвідати рідні шкільні стіни після чергового останнього дзвоника, молоді люди довідалися від директора Тетяни Олександрівни Дранишникової про виниклі серйозні проблеми. Наприкінці минулого навчального року райСЕС винесла спортзалі небезпідставний "вирок" про її закриття. Тому виникла загроза проведення уроків фізкультури і тренувань на відкритих спортмайданчиках за негоди і навіть у зимовий час.

    На сімейній раді колишні випускники, брати Кондрацькі, вирішили допомогти своїй школі. Назрілі необхідні роботи були виконані за сприяння трьох братів Станіслава Вікторовича, Яна Вікторовича, Артема Вікторовича Кондрацьких, а також Олександра Петровича Якименка. Завдяки старанням бригади будівельників на чолі із Павлом Козловим спортзала за літо оновилася, помолодшала і заграла яскравими барвами. До того ж, у залі встановлено додаткове спортивне устаткування. Урочисте відкриття оновленої спортзали відбулося першого вересня після святкової шкільної лінійки. Цього дня загальна радість від подарунку рідній школі поєднала учнів, вчителів, батьків та колишніх випускників, які прийшли на свято.

    – Тільки не називайте нас спонсорами, краще – добродійниками, – попросив Станіслав Кондрацький, так і не позначивши розміри витраченої на ремонт суми.

    – Не варто говорити про гроші, – додав Олександр Якименко. – Це обійшлося набагато дешевше, ніж витрачені зусилля наших викладачів та вихователів за роки шкільного навчання. Тепер настав час відповідати добром за їхню беззупинну працю.

    Станіслав Кондрацький – перший заступник президента Асоціації професійних інструкторів-гірськолижників в Україні, розповів про подальші плани в розмові із заступником голови Білгород-Дністровської РДА Павлом Ігумновим та начальником відділу освіти Білгород-Дністровської РДА Валентиною Орловою. Станіслав Вікторович сподівається, що благодійна акція з ремонту спортзали виявиться першою ластівкою у черзі їхніх майбутніх доброчинів. Під егідою Асоціації гірськолижників у Випасненській школі намічають організувати спортивний рух. До створеної ініціативної групи увійдуть не лише кращі учні за спортивними показниками, але й з навчання та поведінки. Із школярів, не обтяжених шкідливими звичками, члени ініціативної групи будуть відбирати найздібніших для різноманітних екскурсій, які Асоціація має намір провадити протягом усього року. Влітку діти поїдуть до Криму, зроблять багато переходів по Чорноморському узбережжю та морські прогулянки на катері. Деякі з них зможуть відпочити в "Артеку". У зимовий період плануються поїздки до Закарпаття, де випасненські учні покатаються на лижах в горах.

    У свою чергу, начальник райвідділу освіти Валентина Орлова назвала подібні починання колишніх випускників прецедентом у масштабі району. Вона підкреслила, що якщо добрі справи будуть також вершити випускники й інших шкіл, це стане істотною допомогою, якої потребують сільські навчальні заклади.
    "Одеські вісті"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору