ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вузи Закарпаття не слід втягувати в політичне, релігійне чи етнічне протистояння

    20 квітня 2024 субота
    68 переглядів

    ЗВЕРНЕННЯ ПРОРЕКТОРІВ І ДЕКАНІВ УЖГОРОДСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ ЗАКАРПАТТЯ

    2305.jpgЗ огляду на те, що упродовж майже двох місяців у друкованих та електронних засобах масової інформації оприлюднено резонансні матеріали, що стосуються роботи приймальної комісії УжНУ та зарахування студентів на гуманітарно-природничий факультет з угорською мовою викладання фахових дисциплін нашого університету, й поширення чуток про нібито дискримінаційні дії керівництва університету стосовно абітурієнтів-українців, ЗАЯВЛЯЄМО:

    1. Квота щодо набору студентів на гуманітарно-природничий факультет з угорською мовою навчання визначена на міжурядовому рівні двох держав. Прийом угорськомовних абітурієнтів на згаданий факультет ніяким чином не зачіпає інтереси студентів-першокурсників історичного факультету, тому трактування цього питання в контексті міжетнічної проблеми та національної дискримінації українців вважаємо неприпустимим.

    2. Оскільки питання зарахування студентів є частиною навчально-виробничої діяльності вишу, то його потрібно конструктивно й законно, відповідно до державних законодавчих актів та Статуту вищого навчального закладу, вирішувати в межах університету, а не оприлюднювати на шпальтах газет надуману інформацію, провокуючи міжнаціональний конфлікт та ворожнечу в багатонаціональному Закарпатті.

    3. В умовах передвиборної кампанії, що розпочалася в нашій державі, вважаємо за доцільне наголосити, що вищі навчальні заклади, відповідно до законодавчих актів України, не слід втягувати в політичне, релігійне, етнічне та інше протистояння. Навчальний процес вимагає від усіх співробітників університету, від ректора й до лаборанта, вдумливої, виваженої та результативної праці для якісної підготовки майбутніх фахівців, бо будь-яка необачна дія може мати руйнівні наслідки в діяльності вишу, підірвати авторитет першого вищого навчального закладу в краї.

    Проректори: О. Г. Сливка, І.П.Студеняк, О.М.Гвоздяк, В.В.Марина, М.В.Сойма, В. В. Шетеля.

    Декани факультетів: В.І.Ярема, С.С. Поп, Ю.М. Бідзіля, В. Ю. Лазур, Ю.Ю.Переста, М.П.Фабіян, П.М.Лизанець, Ю.О.Остапець, О.О.Болдижар, В.Г.Лендєл, В.П.Мікловда, І.І. Туряниця, М.М. Палінчак, І. В. Чопей, В.А. Товт, М.М. Маляр.

    "Межнациональный конфликт" в УжНУ завершился ничем

    В УжНУ не допустили разжигания межнациональной розни

    Ректор УжНУ Николай Вегеш мечтает, чтобы в Украине наступили покой и стабильность

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору