ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті створюють гвинтокрильний консорціум

    29 березня 2024 п'ятниця
    66 переглядів
    У закарпатському селищу Дубово з’явиться вертольотобудівний консорциум

    У селищі Дубове Тячівського району Закарпатської області 25 державних і приватних підприємств України на промисловій базі Закарпатського машинобудівного об'єднання створюють вертольотобудівний консорціум.

    «До його складу входить відоме конструкторське бюро «Вертикаль», яке свого часу створило гелікоптер «КТ-112», - коментує перший заступник голови Тячівської РДА Василь Каганець. - Рік тому Президент В.Ющенко видав Указ, яким передбачено упродовж трьох наступних років відкрити серійне виробництво легких гвинтокрилів національного зразка».
    Дубівський машинобудівний завод було створено 40 років тому. Тут виробляли агрегати для легкого вертольота «МІ-33». На виробничому конвеєрі було зайнято 4 тисячі досвідчених і висококваліфікованих спеціалістів. Прикро, але факт: тепер на заводі 200 робітників виготовляють крісла для літаків Ульянівського авіазаводу та... дитячі санчата. Тому обласна й районна влада прагнуть будь-що відродити колишню славу дубівських вертолітників.
    Як зазначив В.Каганець, зі збутом гвинтокрилів мороки не буде, адже оцей ринковий сегмент у державі абсолютно відкритий і незаповнений.

    У Закарпатского вертолетного завода новый руководитель

    Закарпатье : Кто заберет вертолетный завод в Тячево?

    Закарпатское вертолетное производственное объединение доживает последние дни

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору