ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Марафон "Ужгородська десятка" залучає молодь до здорового способу життя (Фото)

    18 квітня 2024 четвер
    77 переглядів
    В обласному центрі проходить перша легкоатлетична "Ужгородська десятка"

    Не встиг завершитись олімпійський день бігу, як в неділю 20 вересня на ужгородському стадіоні «Автомобіліст» знову було людно, адже тут відбулась благодійна акція «Ужгородська десятка».

    Організаторами виступили Віктор Погань та Федерація легкої атлетики м. Ужгород.

    В марафоні прийняло участь приблизно 150 людей різного віку. Позмагатись прийшли і майстри і кандидати спорту та аматори.

    В рамках акції відбулись забіги на десять та п’ять кілометрів. За традицією перед стартом марафону, в небо були випущені голуби як символ миру. Діти прийняли участь в забігу на п’ятсот метрів. В двохсот-метрівці змагались люди з обмеженеми фізичними можливостями (медико-реабілітаційний центр «Дорога життя», які власним прикладом показали, що вони незважаючи нінащо мають бажання та волю до перемоги.

    Серед найкращих марафонців на десять кілометрів стали Роман Гаврилюк, Анатолій Малий та Андрій Купор. Серед жінок та юнок найкращими були Наталія Малая, Таміла Бабак, Оксана Лазаренко та сестри-близнючки Вероніка та Анжеліка Галушки, які до речі показали однаковий час. Колону бігунів супроводжував відомий ужгородський велосипедист та спортсмен Генадій Ведерниов. Також, варто зазначити, що в забігах прийняли участь вчитель фізкультури та директор однієї з ужгородських шкіл.

    2509_1.jpg2509_2.jpgПриємно, що жоден учаник не залишився без подарунку. Організатори та спонсори вручили кожному сертифікат, футболку з фірмовим логотипом «Ужгородська десятка». Переможцям вручили кубки, медалі, грамоти та грошові винагороди.

    Окрім насиченої спортивної програми, присутніх порадували цікавою концертно-розважальною програмою, показовими виступами вело та мото-кросменів, різноманітними конкурсами та вікториами. Усмішкою та енергією заряджали Корпорація свят «Не понял», команди КВК «ТЯП-ЛЯП», «ОТ ФОНАРЯ» та королі вечірок COMEDY ORG. Тим спортсменам, які після забігу зголодніли припав до душі конкурс на найкращу страву – бограш-гуляш. Як то кажуть – в здоровому тілі, здоровий дух.

    Також, організатори, спонсори, волонтери та учасники «ужгородської десятки» провели збір коштів на реконструкцію стадіону «Автомобіліст» з метою створення сучасного поля для міні-футболу. В планах Ужгородської міської влади є відновлення пам’ятника «марафонцю», який колись був в нашому місті.

    Сподіваємось, що марафон «Ужгородська десятка» стане поштовхом залучення молоді до здорового способу життя та спорту, а вподальшому можливо проведенню супермарафону.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору