ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський гурт презентує третій альбом "Гудаки не Люди"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    72 переглядів

    У рамках проекту "Музичні вечори в Золотих Воротах" 1 жовтня у м. Києві закарпатський гурт "Гудаки" презентує нові творчі доробки і третій альбом "Гудаки не Люди".

    2448.jpgЯкось у закарпатське селище Нижнє приїхав один австрієць і вирішив там організувати екологічну комуну за типом Лонгомай. Звати його Юрґен. В принципі, Юрґена зараз ТАМ знають усі, хоча спочатку вважали диваком. Напевне, завдячуючи йому, за більш, ніж 10 років, у цьому селищі зявилась екологічна сироварня, і вже майже ексклюзивна броварня, проводяться міжнародні мистецькі фестивалі, популярні укрсучлітератори приїздять почитати свою мало кому потрібну прозу&поезію, а прості майстри-теслярі та мулярі приїздять з усієї Європи, щоб БЕЗКОШТОВНО щось там суспільно важливе забацати…
    Місцеві хлопці, які трохи вміли грати на різних музичних інструментах, організувались у гурт ГУДАКИ (не плутати з ГУРТом) і їздять по Європі (шалено там популярні), щоб заробити трохи грошей на будівництво сільського клубу і реалізацію нових проектів. На скільки мені відомо, на місяць Юрґен їде у Швейцарію і фандрейзить там. Цікаво буде послухати як він це робить.
    ...У Великій Закарпатській Імперії Щастя, у файному Нижньому Селищі живуть собі Гудаки – Вася, Міша, Катя, два Володі, Оля, Віталик і Юрген. І найбільше їм до смаку, коли людям гарно і весело. Тож і займаються вони тим, що грають і співають там, де люди мають бути найщасливіші – на весіллях. А часом ще встигають підвезти закарпатського щастя якимось німцям чи французам. І при цьому вони прості люди, вони будують хижі, ростять дітей, п’ють горілку, ходять до церкви і пораються на городі.
    Гудаки – це не фольклорний ансамбль. Гудаки співають так, як є. Щось таке знають у Закарпатті про музику, що не вкладається в рамки модного етно. Спершу на їхню музику реагує тіло. Власне, Гудаки співають для тіла, для Великого Інтернаціонального Людського Тіла, тому їх сидячи не послухаєш. І в цьому дивному тілесному щасті і є секрет антигравітаційного закарпатського танцю. Звичайна собі левітація через щастя.

    В рамках проекту "Музичні вечори в Золотих Воротах" 1 жовтня закарпатські Гудаки презентують нові творчі доробки і третій альбом “Гудаки не Люди”. Явка усіх любителів Закарпаття обов’язкова. Чекаємо вас за адресою вул.Володимирська 40А та грошовим запасом в кишенях як мінімум 50 грн. – це вартість квитка.

    P.S. Вже є домовленість з Юрґеном про інтервю. тому, якщо хтось хоче запитати австрійця, наприклад, як це - мобілізувати іноземцю українську сільську громаду чи де і як шукати гроші на цікаві проекти у глибинці… до 1 жовтня є час :)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору