ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українці очікують на візи від Генкосульства Польщі у Львові більше 11 днів

    24 квітня 2024 середа
    75 переглядів
    У Генконсульстві Республіки Польща у Львові зросли черги

    Цьогоріч у Генконсульстві Республіки Польща у місті Львові вагомо зросли черги – про це заявив координатор громадського дослідження у Львові, член консорціуму «Європа без бар’єрів» Андрій Лепак під час прес-конференції сьогодні, 24 вересня.

    За його словами, такі результати показало громадське дослідження візової політики консульств Республіки Польща та Чеської Республіки у Львові. На думку Лепака, така ситуація склалася через тимчасове закриття Чеського консульства, яке видає візи у країни Шенгенської зони.

    Дослідження показало, що при поданні документів для отримання візи 83,7% респондентів очікували у чергах більше 3 годин. 55,9% респондентів очікували на рішення про видачу візи від 6 до 10 днів, а більше 11 днів очікували 33,7% респондентів. Андрій Лепак додав, що 54% опитуваних зазначали, що консульство вимагало додаткових документів, що не були передбачені положенням відповідної угоди. Під час опитування з’ясувалося, що цьогоріч 7% респондентів у візі відмовили, а це на 2% більше, аніж минулого року. Серед тих, хто не отримав візи, - 80% осіб роз’яснили причини відмови, а решті – ні. Респонденти у цьому році, так само, як і в минулому, переважно отримували ту категорію візи, про яку клопотали.

    У рамках дослідження громадська організація провела два експерименти. У першому громадянин самостійно проходив візову процедуру і прочекав у черзі близько 48 годин. А в другому – користувалися послугами посередників і, заплативши 500 грн, за кілька хвилин опинилися на території консульства. Відтак, експерти проекту попросили МЗС Польщі та Генконсульство у Львові ініціювати з цього приводу службове розслідування.

    Дослідження проводилися 10-17 липня цього року біля консульства Республіки Польща у Львові на вул. Сміливих, 5. У дослідженні брало участь 100 осіб. Їх опитали після отримання візи або її неотримання.
    "Об’єктивно"

    Шенгенські візи жителі Закарпаття можуть отримати в консульських установах Польщі в Києві, Луцьку, Одесі та Харкові

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору