ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гостинна Берегівщина в 46-те приймала гостей фестивалю “Дружба без кордонів”

    24 квітня 2024 середа
    84 переглядів
    День Добросусідства між Україною та Угорщиною на Берегівщині

    Як повідомив кореспондент UA-Reporter.com, у селі Яноші Берегівського району проходить День Добросусідства між Україною та Угорщиною. Урочистості відбуваються на сільському стадіоні ім. Борно Дьордя. Після урочистої частини, відбулося покладання квітів до пам'ятника Борно Дьордя .та меморіальних дощок Баб'як Адальберта та Бейреш Віктора.

    Програми добросусідства є одним із напрямків співпраці з країнами ЄС, з якими межує Закарпаття, і фінансуються зі структурних фондів ЄС. Закарпаття, єдина область України, що має можливість брати участь одразу у трьох програмах добросусідства: Україна-Польща-Білорусь, Україна-Словаччина-Угорщина та Україна-Румунія. А з Угорщиною наш край пов’язують давні дружні стосунки.
    Чотирьом відомим представникам району під щирі оплески колег вручають відзнаки „Почесний громадянин Берегівського району". Далі Конкурс дівочої краси та вроди "Красуня Берегівщини - 2009 ".
    Кожне село району, в якому переважна частина населення - угорці, представило на свято власні родзинки. Сільські ради облаштували власні окремі павільйони. Ятки оздоблені рушниками та покрівцями з національним угорським колоритом, а на столах блюда з традиційними угорськими стравами. Поруч на вогнищі кипить бограч та боб-гуляш, а келихи повільно наповнюються виноградним вином, яке представили місцеві винороби. Триває конкурс робіт школярів на кращу композицію з природних матеріалів „Дари Природи", а на двох міні-полях одночасно проходять змагання з міні футболу - турнір пам'яті Д.Борно, у якому беруть участь юнаки та ветерани. Є за що поборотися, суддя змагань демонструє медалі та кубок переможця. Посол Тиси Гідвегі Уштош Пал, який бореться за очищення берегів гірської Тиси від побутового сміття, присвятив 46-му Фестивалю „Дружба без кордонів” спортивний забіг. На сцені - фольклорна програма за участю аматорських та народних колективів району. А у рамках всеукраїнської благодійної акції „Милосердя" –Товариство Червоного Хреста проводить розіграш лотереї "Щедрий квиток". Під вечір розпочинається гала-концерт за участю естрадних вокалістів та хореографічних колективів Берегівського району та побратимів з Угорщини. Масові гуляння продовжує дискотека а завершується “День без кордонів” святковим феєрверком.


    PICT8116.jpg
    PICT8118.jpg
    PICT8119.jpg
    PICT8122.jpg
    PICT8166.jpg
    PICT8172.jpg
    PICT8173.jpg
    PICT8186.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору