ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті стартував міжнародний пленер Хуст-2009"

    19 квітня 2024 п'ятниця
    71 переглядів
    Художники полюбляють малювати карпатські пейзажі

    27 вересня у закарпатському місті Хуст розпочався міжнародний пленер з однойменною назвою "Хуст-2009". У Карпати приїхали малювати 34 художники із різних міст України та закордону - Білорусі, Словаччини, Польщі, Хорватії, Швейцарії і навіть далекої Індії.

    Як розповів UA-Reporter.com один із організаторів заходу, закарпатський художник, член обласної організації Національної спілки художників України Йосип Рущак, заманити сюди зарубіжних майстрів пензля було дуже просто, оскільки сам багато їздить по пленерах. А там і зав'язуються дружні стосунки із іншими художниками. Словом, пленер — своєрідна творча лабораторія на повітрі та знайомство із мистецтвом колег. До речі, це вже третій пленер у Хусті. Хустяни люблять приймати художників.
    Цьогоріч захід триватиме два тижні, майстри творитимуть полотна на природі, а згодом творчий доробок представлять на спільній виставці. Не обійдеться і без екскурсій. Йосип Рущак каже, що гостям покажуть Ужгород, де в цей час проходитимуть художні виставки, поїдуть споглядати дерев'яні церкви краю у села, де вони ще збереглися, не обминуть і Синевирського озера. Дивись, і з'явиться Закарпаття на полотнах в індійському чи швейцарському стилі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору