ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті жінка погрожує неповнолітній дитині посадити її матір за грати

    29 березня 2024 п'ятниця
    68 переглядів

    Повернутися ще раз до попередніх публікацій, які друкувалися в закарпатській пресі, нас змусили «надокучливі» дзвінки «невгамовної» мешканки села Дубрівка Ужгородського району пані Віри Валько.

    Річ у тім, що ця жінка вимагає від нас зустрічей, телефонних розмов та подальших (повторних) серій публікацій про те, як від неї її сусіди — родини Шпонтак і Король, «вкрали» частину землі, яку вона отримала у спадок за заповітом своєї матері. В додаток до цього всього, сусіди «неспокійної пані» ще й не хочуть повертати «забрані» клаптики землі назад. Через це уже немалий час тривають судові процеси, яким хтозна коли прийде кінець…
    Ми вже неодноразово говорили Вірі Василівні, що за її неадекватну поведінку до нас, до родин Шпонтак і Король та за відсутності доказів фактів, на які вона «опирається» при розмові та у своїй «писанині», обвинувачуючи «всіх і вся», ми не хочемо і не будемо мати з нею ніяких зустрічей, розмови і, тим паче, не будемо оброблювати і друкувати ті матеріали в обласній пресі, які вже «виходили» на шпальтах газет у світ до читача.
    На превеликий жаль, наших слів пані Валько не хоче почути і розуміти. Вона надалі продовжує дзвонити на мобільний телефон і вимагати негайної зустрічі з нею, тому що має бажання ще раз «показати світу» через пресу свою «лжебіду». Наведемо тільки деякі рядки із надрукованого вже у пресі, які на її думку мали б отримати «своє друге життя» ще раз і ще раз: «…син мого відповідача Шпонтак Степан Степанович, крутий мультимільйонер, який втратив честь і совість та дійшов до такої підлості, що краде землю в бідної пенсіонерки, погрожуючи їй найманим вбивством. Я беззахисна перед цинізмом та нахабством цього пана, який разом з Керецманом заховав справжню кадастрову книгу та виготовив фіктивний документ на прізвище Шпонтак Ю. С. (свого брата) …»; «…сільський голова Керецман І. І. шарпнув мене за руку до себе та став душити за горло, приговорюючи: «Це не твоя земля! Твоя земля на кладовищі!»…»; «…знущання з боку родин Короля і Шпонтака продовжується…»; «…ця земля потрібна й мені, бо це єдине джерело для мого виживання. Сусідам це добре відомо. Але вони мають «потрібних» людей всюди…»; «…прошу втрутитися негайно, бо, як мені стало відомо, у сусідів уже є державні акти на вкрадену ними землю…» (джерело використаної інформації — газета «ЭХО КАРПАТ-РЕФОРМА» за 21 серпня 2007, №20 (86)).
    На все вищевказане у нас немає підтвердження від пані Валько, тому ми не можемо використати ці факти, «писанину» і дати їх знову у публікації, так, як би вона того хотіла. Однак у нас є доказ того, що на момент виходу №20 (86) вищеназваного видання у Віри Василівни були документи, які підтверджували те, що ніяких державних актів у родин Шпонтак та Король на право власності земельних ділянок не було. А це означає, що пані Валько змовчала про документи-відповіді, які були на той час у неї «на руках» і тим самим ввела в оману редакцію газети «ЭХО КАРПАТ-РЕФОРМА», читачів, Голову Верховної Ради О. О. Мороза, Уповноважену з прав людини Н. І. Карпачову, Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією при ВРУ, Голову апеляційного суду Закарпатської обл., Начальника обласної міліції, Прокурора Закарпатської області та Президента України В. А. Ющенка, до яких і звернулася через сторінки преси, та можливо окрім цього ж і надсилала таке ж саме своє звернення і листом по пошті.
    Також пані Віра звинувачує і адвокатів (прізвища яких, через відсутність доказів, ми не будемо називати): «…на додачу, доля підкинула мені ще й непевних адвокатів, які гроші від мене, нещасної пенсіонерки, брали, але замість того щоб довести суду мою правоту, поспілкувавшись зі Шпонтаком Степаном Степановичем, зайняли пасивну позицію. Дурили мене, запевняючи, що земля буде мені повернута в повному обсязі, бо Закон — на моєму боці…». Ці обвинувачення також не мають доказів, тому виносити читачам «брехню» про людей, які цього не заслуговують, ми не будемо.
    На закінчення всього написаного, хочу повідомити й те, що пані Віра Василівна дійшла вже до того, що видзвонює на мій домашній телефон, чим турбує мою родину і неповнолітню доньку. Розмовляючи по телефону з одинадцятирічною Ольгою пані Валько розповідає про свої проблеми, яких дитина ще не розуміє. У той же час, жінка погрожує малій тим, що якщо її мама (тобто, я — Тетяна) не зустрінеться з нею і не буде писати про неї статті у газети, то Віра Валько «посадить за грати» її матір на довгі роки, щоб та там «згнила».
    Після таких дзвінків, дитина отримала страх: боїться йти до школи, бо думає, що коли повернеться додому — мама «сидітиме вже за гратами». Не виключно і те, що я буду змушена звернутися з дитиною по допомогу до лікаря невропатолога чи психіатра через «нерозумну» телефонну розмову з Вірою Валько. Дзвінки мешканки села Дубрівка Ужгородського району та переживання за доньку погіршили неабияк і мій стан здоров’я.
    На сьогодні нами вже була подана заява-звернення до начальника ГУМВС України в Закарпатській області з проханням зупинити «божевільну» поведінку громадянки В. В. Валько по відношенню до нас і її сусідів Л. В. Король та С. А. Шпонтак та відкрити на неї кримінальну справу за ст. 171 Кримінального Кодексу України. Маємо надію, що нам допоможуть вирішити це питання і не відкладуть нашу заяву в «довгий ящик»…

    Тетяна Горянка, Вікторія Попович


    Що відомо закарпатці Вірі Валько про значення земельних розмірів "сажень" та "лікоть"?


    «Чи достатньо каністри бензину для того, щоб позбавити людей життя?»

    «Для чого обманювати президента держави, пресу та високопосадовців?»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору