ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Львівщині церковні рекетири забив до смерті 50-річного інваліда

    19 квітня 2024 п'ятниця
    65 переглядів

    У Львівській області четверо сільських молодчиків забили до смерті 50-річного інваліда. Постраждалий відмовився платити за місце під церквою і за це дістав дерев'яною палицею по голові.

    27037.jpgЯк повідомила інспектор ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області Галина Лемішко, це сталося у селі Нагачеві, лише за кілька метрів від місцевого храму. Того вечора напередодні свята до села з'їхалися продавці іконок і релігійної літератури. Серед них - здебільшого глухонімі, які сподівалися заробити "копійчину", торгуючи під церквою.
    Та місцеві почали вимагати у чужинців "данину". Мовляв, святе місце порожнім не буває, тож за торгівлю під храмом доведеться платити. За словами першого заступника начальника Яворівського райвідділку капітана міліції Миколи Гладюка, насправді місцевим хуліганам забракло кілька гривень на алкоголь, тому й вирішили погратись у "рекетирів" -- пішли вибивати гроші у глухонімих.
    Торговці категорично відмовилися платити, тож четверо здирників вирішили довести свою правоту кулаками. Діяти відкрито не наважились -- підстерегли одного з інвалідів у темряві та напали на нього. Німий, які міг, кликав на допомогу -- відчайдушно стогнав та ячав. Це не розчулило нелюдів, а лише розпалило їхню злість.
    Геть знесилений чоловік спробував видертися й утекти. Проте один із місцевих наздогнав його та почав дубасити дерев'яною палицею по голові.
    Бійка відбувалася лише за кілька метрів від місцевої церкви. У сутичці з вимагачами постраждав ще один глухонімий. Він кинувся рятувати товариша, підставивши своє тіло під палицю. Якби не втрутився у бійку, чоловіка забили б до смерті під церквою. Втім, врятувати 50-річного інваліда таки не вдалося -- від отриманих травм він помер наступного дня у лікарні.
    Начальник слідчого відділення Яворівського РВ ГУ МВСУ у Львівській області підполковник міліції Юрій Моржин, розповів, що правоохоронці відразу почали пошуки винних. Проте несподівано зіштовхнулися з чималими труднощами. Аби детально відтворити всі події того вечора, довелось навіть залучати сурдоперекладачів. Серед очевидців події була й дружина загиблого, теж інвалід зі слуху. Після побаченого вона ще кілька днів перебувала у шоковому стані. На жаль, місцеві мешканці лише ускладнювали розслідування, всіляко покриваючи односельців та відмовляючись від будь-яких пояснень.
    Та оперативники продовжували пошуки, і після детального огляду місця події вийшли на слід нападників. У траві, неподалік від брами, де й відбувалася сутичка, правоохоронці знайшли мобільний телефон, що, ймовірно, належав, одному зі зловмисників. Він загубив його під час бійки, натомість повернутися до місця злочину не наважувався. Того ж дня працівники міліції затримали власника телефону, а невдовзі -- трьох його спільників.
    Слідчі вже з'ясували, хто саме з цієї четвірки став винуватцем трагедії та вбив беззахисного чоловіка. За скоєне йому загрожує тривале ув'язнення -- від 7 до 10 років за ґратами. Не солодко доведеться й іншим горе-рекетирам, яким наразі інкримінують "хуліганські дії, вчинені групою осіб".
    "Ратуша"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору