ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті планують відкрити ще 5 нових шкіл до кінця року

    28 березня 2024 четвер
    35 переглядів
    Мала Добронь має нову школу

    7 жовтня в селі Мала Добронь на Закарпатті відкрили школу. Окрім цієї школи, планується до кінця року в області справити новосілля ще в п’яти навчальних закладах.



    Два роки тому учні Малої Доброні почали навчатися у новій школі – тоді було відкрито першу чергу закладу. Сучасна двоповерхова будівля складається з восьми класів, просторого спортзалу та їдальні. На її спорудження було виділено понад 6 мільйонів гривень, в тому числі з обласного та районного бюджетів – майже 4,5 млн гривень. Шкільним приладдям забезпечило управління освіти і науки облдержадміністрації. До слова, мешканці села створили свій громадський фонд і теж допомагали споруджувати школу.

    За словами директора Малодобронської школи Ілони Баторі, до цієї осені діти були змушені навчатися в трьох місцях – у новому корпусі школи, в пристосованих приміщеннях сільради та в церковній фарі.

    Будівництво другої черги – корпусу на 150 учнівських місць розпочалося 2008 року. Загальна вартість цього будівництва становить понад 4 млн 715 тис. гривень, з яких – 1 млн гривень - зі Стабілізаційного фонду, 1 млн гривень – кошти обласного бюджету, – решта з районного. Також значні кошти – понад 800 тисяч – область виділила на придбання шкільних меблів, комп’ютерів та комплектів сучасних технічних засобів навчання з природничо-математичних і технологічних дисциплін для кабінетів фізики, хімії, біології. Загалом нова школа розрахована на 270 учнів, тут є всі умови для занять, працює їдальня, спортзал.

    Під час урочистої церемонії відкриття школи до учнів, педагогів та батьків з вітальним словом звернувся заступник голови обласної держадміністрації Володимир Гоблик. Опісля він вручив паспорти сучасних технічних засобів навчання для 4 кабінетів: фізики, хімії, біології та математики.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору